Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да направите дресинг за Цезар салату

Цезар салата једна је од омиљених оброк салата чији су главни састојци пилетина, ајсберг салата, сланина, пармезан. Ипак, тајна добре Цезар салате је у сосу. Припрема не одузима много времена, а осим за оригиналну Цезар салату, могуће га је користити и за разне хладне салате од кромпира, пасте, као намаз за сендвиче.
Фото: Pexels/Alejandro Aznar

Основни састојци су жуманца, сенф, две врсте уља, лимунов сок, со, бибер, бели лук, пармезан и инћуни које многи избегавају, али они дају шмек сосу. Кад је реч о уљу, препоручује се маслиново уље и друго по вашем избору, од грожђа, уљане репице или неко друго неутрално.

Прво помешајте два изгњечена чена белог лука и конзерву инћуна док не добијете глатку масу. У другој чинији мутите ручно жуманца, додајте сенф, пасту од инћуна и белог лука, мутите, па додајте лимунов сок, а када добијете глатку масу, додајте маслиново уље. Затим мутите минут и на крају додајте неутрално уље и на крају пармезан.

Мере: 3 жуманцета, кашика дижон сенфа, 2 чена белог лука, конзерва инћуна, 2 кашике сока од лимуна, 2 кашике маслиновог уља, пола шоље биљног уља, 2 кашике наренданог пармезана, мало соли и бибера.

Измене: Ако не желите да користите жива јаја, уместо њих употребите куповни мајонез. Неко додаје изрендане киселе краставчиће, а ако не волите инћуне, можете пробати каламата маслине или капар који ће дати потребну горчину и опорост.

Преузмите андроид апликацију.