Доносимо занимљиву варијанту посних ћуфти од пасуља уместо млевеног меса. Замена је заиста укусна, а можете да је и прилагођавате свом укусу.
Састојци:
- конзерва црвеног пасуља
- 200 грама шампињона
- 1 кашикица белог лука у праху
- 1 кашикица црног лука у праху
- 1 кашикица алеве паприке
- 2 кашике соја соса
- 2 кашике млевеног лана
- 3 кашике брашна од леблебије
- со и бибер по укусу
- першун
Припрема:
Млевени лан помешајте са 5 кашика воде и оставити да стоји десетак минута. За то време изблендати пасуљ и печурке са зачинима, додати мешавину лана и воде, потом брашно и формирати ћуфте. Пећи их у рерни на 200 степени на папиру за печење и окретати на сваких 1о минута док не порумене са свих страна. Ако желите можете их испржити и у тигању на уљу.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.