Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Припазите на јутарњу рутину: Кожа лица пати због ове 3 ствари – мале су, али кључне

Сви ми правимо неке грешке када је нега коже у питању, а које су то најчешће у јутарњој рутини које делују лоше на кожу?
Фото: Pexels/Andrea Piacquadio

Покушајте да одмах ставите тачку на лоше навике које већина понавља скоро сваког јутра, јер нимало не пријају кожи. Ако наставимо да их понављамо, могу изазвати акне, митисере или комедоне. Мале промене у јутарњој рутини неге коже могу да направе велику разлику и драстично побољшају стање коже.

Најчешће грешке у јутарњој рутини које нимало не пријају кожи
Не чистите кожу након спавања

Тоне литературе су написане о томе да не можете да одете у кревет, а да не скинете шминку, али се мало говори о томе да испирање лица топлом водом ујутру није довољно. Свашта се накупи на површини коже током ноћи. Пошто је ово орган који функционише непрекидно 24 сата, јутарње мокро чишћење му неће нашкодити. Боље је користити пену или друге производе лагане текстуре, а за вече оставити уља за чишћење, тонике, креме и балзаме за чишћење.

Користите пилинг ујутру

Пилинг је неопходан и треба га користити периодично – 1 до 2 пута недељно (или чак ређе) у зависности од врсте пилинга и типа коже. Али пилинг не би требало да радите ујутру већ увече. Наиме, неки козметичари сматрају да су производи које треба наносити након пилинга погоднији за вечерњу него за јутарњу рутину.

Туширате се претоплом водом

Ако се туширате одмах након буђења, то треба да буде што хладнијом водом (али не мора бити хладна). Најбоље је контрастно туширање (наизменично туширање топлом, па хладном водом), јер се на тај начин окрепљује цело тело и убрзава циркулација.

Овде значајну улогу игра гел за туширање, и то не његова својства чишћења, већ арома коју шири. Чуло мириса игра веома важну улогу у емотивном животу: ноте поморанџе, лимуна, мандарине, смокве, вербене, свежег зачинског биља и нане створиће право расположење за цео дан и помоћи ће вам да се потпуно разбудите.

Koja vozila su najpouzdanija – na struju, benzin ili dizel?

Преузмите андроид апликацију.