Početna > Život i stil
Život i stil

Jedna stvar u vezi je važnija i od same ljubavi! Da li znate koja je to stvar?

Ljubav je velika, a ljubavlju ispunjena veza, posebno na svojim počecima, u naše živote unosi smeh, sreću i radost.  
Foto: Pixabay/Pexels
Ali kako znati da će veza ili brak trajati?

Postoje određeni faktori koji garantuju dugu i stabilnu vezu, a koji su ponekad, čak i vrlo često, važniji od same ljubavi. Jedan od ovih faktora je poverenje. Jednom kada zaljubljenost počne, sumnje i strahovi se zamene, stvari mogu postati ružne u vezi. Da se ​​to ne bi dogodilo, neophodno je izgraditi odnos pun poverenja. Činjenica je da svi ulazimo u odnose sa određenim prtljagom iz prošlosti koji, hteli mi to ili ne, postaje deo naše nove veze. Bilo da je u pitanju trauma iz detinjstva ili neverstvo iz prethodne veze, naša prošlost utiče na naše odnose na ovaj ili onaj način. Zato je poverenje srž svake veze. Poverenje je ključ uspeha i zadovoljstva u vezi, ali je i veoma krhko. Jednom izgubljen, teško se oporaviti.

Šta znači poverenje?

Poverenje u vezi znači da verujete da je vaš partner vredan poverenja i da želi samo najbolje za vas. Sa njim se osećate emocionalno i fizički bezbedno, baš kao i on sa vama. Poverenje znači da očekujete poštovanje, odanost i iskrenost u vezi. Očekujete da vaš partner održi obećanja, da čuva vaše tajne i da vas podržava čak i kada stvari nisu divne. S druge strane, poverenje takođe znači da razumete svog partnera i da ste spremni da mu oprostite ako se desi da prekrši obećanje ili dogovor. U zdravoj vezi oba partnera su puna poverenja – stvari ne mogu da funkcionišu jednostrano. Kada partneri veruju jedni drugima, biće iskreni u vezi i upravo takvi kakvi jesu. Naravno, odnos pun poverenja ne nastaje preko noći, već se postepeno razvija.

Poverenje i ljubav

Iako, vrlo je moguće, i dalje mislite da je ljubav najvažniji deo veze, nemojte zanemariti važnost poverenja. Pokušajte da zamislite vezu ili brak tamo gde ne postoji. U vezi bez poverenja, mir se gubi, a sumnja raste. Konstantna provera i ispitivanje sa jedne ili druge strane će dovesti do sve više i više svađa, a svađe će dovesti do raskida, uprkos ljubavi. Ljubav bez poverenja jednostavno nije dobra jer se veza lako može pretvoriti u noćnu moru i postati nezdrava, nefunkcionalna, haotična i toksična. Poverenje je neophodno da bi veza napredovala, a nedostatak poverenja je jedan od uobičajenih razloga zbog kojih ljudi prekidaju veze.

Privucite novac u 2024. godini: Ispod kreveta držite samo jednu stvar

Preuzmite android aplikaciju.