Почетна > Србија
Србија

Вучић: Србија на европском путу, али води слободарску политику

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да се плаши да ће ситуација око Косова и Метохије и Републике Српске да буде постављана на све оштрији начин у наредном периоду, као и да ће Запад да буде све нервознији пред руске изборе 17. марта.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Он је за тв Хепи појаснио да је за очекивати да ће руски председник Владимир Путин очекивати успехе на бојном пољу, а да ће се са друге стране одржати и избори на Тајвану и за Европски парламент.

„Они који су јастребови против Србије биће још жешћи попут Грошеља и Виоле фон Крамон до свих осталих који ће да дођу да нам соле памет, да нам објасне да није био добар избор, да нема демократије овде, а они су много велике демократе. И то ће да раде све до маја“, рекао је Вучић.

Додао је да се тада цео свет сели у САД где ће бити одржани највећи избори, али то ништа не значи.

„Имаћемо утакмицу коју цео свет чека, а ми морамо политички да преживимо и економски напредујемо. Морамо да имамо искусне људе да тај наш брод води“, рекао је Вучић.

Он је коментаришући текст ББЦ-а рекао да су они хтели да га прикажу као аутократу, да је „овакав и онакав“, али да је економија Србије добра.

„По том питању бићемо успешни, али не можемо да растемо ако има тих спољних проблема“, рекао је Вучић.

Вучевић: 17. децембра избор јасан – Александар Вучић или Драган Ђилас

Преузмите андроид апликацију.