Почетна > Свет
Свет

Ал Арабија: Израелска војска опколила дом лидера Хамаса Јахје Синвара

Израелска војска (ИДФ) је опколила дом лидера Хамаса Јахје Синвара у Кан Јунису, граду на југу Појаса Газе, али нема назнака да се он налази у опкољеном објекту, јавила је саудијска телевизије „Ал Арабија“.
Фото: Танјуг/AP Photo/Ariel Schalit

Како је наведено, лидер Хамаса поседује више кућа у којима се крије, а кућа у Кан Јунису опкољена од јуче, пренео је „Тајмс оф Израел“.

Израелске власти су раније саопштиле да је Синвар „мртав човек који хода“.

Током састанка израелског премијера Бењамина Нетањахуа са породицама талаца које је претходно Хамас ослободио, чуле су се огорчене критике израелске владе.

Дани Миран, чијег сина Омрија су припадници Хамаса узели као таоца 7. октобра, заједно са око 240 других Израелаца и странаца, рекао је састанак “вређао његову интелигенцију“ због чега је демонстративно напустио тај скуп.

Он је изјавио да је управо лидер Хамаса Јахја Синвар заслужан за повратак талаца, а не влада Израела.

“Нећу улазити у детаље о чему се разговарало на састанку, али цео овај наступ је био ружан, увредљив, неорганизован. Кажу – урадили смо то и то, међутим лидер Хамаса Јахја Синвар је тај који је вратио наше људе, а не они“, рекао је Миран и истакао да је влада направила “фарсу“ око питања талаца.

Putin sa brojnom delegacijom doputovao u UAE, sastanak sa Al Nahjanom

Преузмите андроид апликацију.