Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Води се најпрљавија и најбизарнија кампања против Вучића

Повереница Српске напредне странке за Београд Ана Брнабић изјавила је данас да се против председника Србије Александра Вучића од почетка води најпрљавија предизборна кампања у којој се напада породица председника, као и најбизарнија, јер је за све што се у кампањи деси, како је рекла, крив Вучић.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

„Најпрљавија зато што је почела нападима на родитеље председника и то никада није виђено. Пре свега на његову мајку, неким одвратним, нетачним инсинуацијама које су непримерене и не смеју да имају простор у било ком цивилизованом свету. А све то су испратили и опозициони медији и жао ми је што су здушно то подржавали“, рекла је Брнабић за ТВ К1.

Она је оценила да је у питању и најбизарнија кампања због тога што се за све окривљује председник, као што је било и поводом приватног снимка опозиционог кандидата за народног посланика Ђорђа Микетића.

„И у случају Микетић, председник је испао крив, а Микетић се снимао сам са својим пријатељима и претпостављам да су то међусобно делили. Држава нема апсолутно никакве везе са дистрибуирањем тог снимка. Мислим да је тај снимак имало пола Београда, јер они су, да колоквијално кажем ‘градске фаце’, то се дели. Да их је било срамота не би се снимали, па су самим тим то и делили, јер то је у њиховим круговима модерно, нормално, кул“, приметила је Брнабић.

Она је уаказала да је најпроблематичнији садржај снимка.

„Мени је ту најпроблематичније то што тај човек конзумира дрогу, као народни посланик, и што се на снимку чује ‘платићеш ово посланичком платом’, а то је новац грађана Србије. Мислим да свако ко је јавна личност, а посебно народни посланик и претендује на више функције, мора да води рачуна шта ради. Да конзмирате дрогу и да то делите, то ми је непријхватљиво“, истакла је Брнабић.

Она је оценила да је невероватно што тај чин није наишао на оштрију осуду и што је тај човек и даље на листи кандидата на предстојећим изборима.

„Тај човек је и даље на њиховој листи и то на прилично високом, 29. месту што значи да ће ући у парламент, ако то изгласају грађани. Ја не бих волела да таква особа буде на нашој листи и не би могао да буде. Ми не мислимо да је то нормална и пристојна Србија, ми мислимо да то нешто што није допуштено у политици, нашем друштву и онима који претендују да буду на власти“, рекла је Брнабић.

Бизарно је и то, додала је, што је председник крив и за то што је члан СПС из Блаца на снимку који се појавио свуда певао и вређао председника.

„Члан СПС из Блаца који је певао то што је певао, вређао председника. То је такође снимао неко други, појавио се снимак на свим друштвеним мрежама и на чак три или четири портала, пре него што је Александар Вучић то објавио на свом инстаграму и рекао ‘е, свака част за иновативни програм који имате’. И на крају ко је био крив – Александар Вучић. Ето то је бизарно“, рекла је Брнабић.

Danas ističe rok za prijave mladih zainteresovanih za program Moja prva plata

Преузмите андроид апликацију.