Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Јесењи рижото

Откријте неодољив јесењи рецепт и припремите јело које ће освојити ваша чула.
Фото: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Састојци:
  • 180 грама пиринча за рижото
  • ¼ округле црвене ротквице
  • ¼ средњег црвеног лука
  • 1 литар супе од поврћа
  • 1 мала јабука
  • 10-15 ољуштених бадема
  • 1 прстохват ђумбира
  • 3 кашике екстра девичанског маслиновог уља
  • со
  • бибер
Припрема:

Очистите и оперите црвени купус. Исеците га на танке траке. Очистите црвени лук и поделите га на четири дела. За припрему рижота биће вам потребна само четвртина црног лука. Сипајте две кашике екстра девичанског маслиновог уља у велики тигањ или шерпу који иначе користите за припрему рижота. Загрејте уље и додајте лук. Лагано пожутите мешањем дрвеном кашиком. Додајте пиринач и динстајте на јакој ватри око три секунде и добро промешајте да се не залепи за дно тигања. Затим додајте већ исечени црвени купус. Добро промешајте и почните да сипате део супе. Очекујте око 20 минута кувања укупно. Јабуку ољуштите, исеците на коцкице и додајте после око 5 минута кувања заједно са још супе. Сачекајте да рижото буде напола скуван ако желите да јабука остане хрскава. Не заборавите да рижото зачините ђумбиром у праху, црним бибером (још боље ако је свеже млевен) и сољу. Пратите кување рижота и повремено промешајте, а по потреби додајте још мало чорбе од поврћа. Посебно исецкајте шаку бадема и тостирајте неколико целих бадема у тигању. Када је рижото готов, умешајте екстра дјевичанско маслиново уље и обогатите га сецканим бадемима. Послужите рижото од црвеног радића на тањирима и украсите са неколико целих бадема.

Пријатно!

Stari pekarski trik: Dodajte jedan sastojak u hleb i on će biti svež i do tri dana, a ukus će vas oduševiti

Преузмите андроид апликацију.