Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Zdrave ovsene štanglice

Ovsene štanglice koje ćete često praviti.
Foto: Pexels/Annelies Brouw
Sastojci:
  • 170 grama ovsenih pahuljica
  •  100 grama suncokretovih semenki
  •  100 grama badema (seckanog ili u listićima)
  •  50 grama pšeničnih pahuljica
  •  150 grama meda
  •  50 grama smeđeg šećera
  •  30 grama maslaca
  • 2 kašikice arome vanile
  •  pola kašikice soli
  •  200 grama suvog voća
  • 100 grama čokoladnih mrvica
  • 100 grama crne čokolade

Priprema:

Pomešati ovsene pahuljice, badem, suncokretovih semenke i pšenične pahuljice. Sipati u pleh i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 150 stepeni, ostavite 15ak minuta i povremeno promešati. Maslac, šećer, med, vanilu i so staviti u šerpicu, pa na srednju vatru, na šporet. Skloniti sa vatre kada se šećer otopi i preliti preko pahuljica. Dobro izmešati smesu i dodati suvo voće. Spremiti veći pleh, podmazati ga maslacem ili obložiti papirom. Sipati masu, ravnomerno je rasporediti po dnu pleha. Pošto je masa lepljiva, da bi je lakše rasporedili malo pokvasite ruke i onda je dobro izravnajte dlanovima. Staviti u rernu na 150 stepeni, oko 35 min ili dok ne dobije zlatno braon boju. Kada se ispeče, izvaditi iz rerne i ostaviti 2-3 sata da se dobro ohladi,a potom seći na pločice ili kocke i umačite u prethodno otopljenu čokoladu i pospite čokoladnim mrvicama.

Prijatno!

Napravite najukusniji pire krompir

Preuzmite android aplikaciju.