Фино, лепљиво и тражи још, тако бисте у неколико речи могли да опишете рецепт који у истом тањиру комбинује свињетину, кестење и спанаћ.
Састојци:
- 1 килограм свињског меса
- 2 лука
- 4 чена белог лука
- 4 гранчице тимијана
- 1 јабука
- 150 милилитра пилећег темељца
- 800 грама куване леблебије
- 150 грама куваног или печеног кестења
- 240 грама младог спанаћа
- со
- бибер
Припрема:
Месо исеците на кришке и зачините сољу и бибером. Исеците лук, ољуштите бели лук. Одвојите листове од тимијана. Огулите јабуку и исеците је на коцкице. Огулите кестене и ситно их исецкајте. Загрејте рерну на 180 степени Целзијуса. У велики тигањ или шерпу ставите уље на средњу ватру и пржите месо 10 минута, а затим га извуците на тањир. Пропржите лук, па додајте чен белог лука, мајчину душицу и јабуку и пржите два минута и вратите месо. Пребаците у посуду за рерну, поклопите и пеците 30-40 минута. Месо треба да буде мекано, а сок од печења треба смањити, али не у потпуности. Залијте темељцем, додајте леблебије, кестење и спанаћ, поклопите и вратите у рерну на пет минута, док спанаћ не увене. Оставите да одстоји неколико минута, а затим послужите уз прилог по жељи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.