Početna > Novi Sad

Aktuelno Indeks Kulturna scena Novi Sad

Projekcija filma “Zaustavite Dunav i skazaljke stare” sutra u 13:30 na Prirodno matematičkom fakultetu

Pozivamo sve građane da se kroz ovaj dugometražni dokumentarni film u produkciji ,,Tamburica Fest-a“ i reditelja Salija Salinija, profesora režije iz Izmira upoznaju sa kulturom, muzikom i lepotama naših prostora.
Foto: Promo

U Filmu učestvuju Rade Šerbedžija, Olivera Katarina,Ratko Šoć, Željko Bebek, Dženan Lončarević, Bane Krstić, Bajaga, Vlatko Stefanovski… kao i tamburaški orkestri “Velos”, “Romansa”, “Biće skoro propast sveta” i “La banda”.

Takođe, kroz ovaj multimedijalni film gledaoci će imati prilike da se upoznaju sa samim nastankom najboljeg etno festivala u Evropi, Tamburica Fest.

Svetski tamburaški festival “Tamburica Fest” osnovan je 2008. godine kao manifestacija sa jedinstvenom koncepcijom i kulturnom misijom afirmisanja tamburaške muzike i tamburice kao instrumenta.

Tamburica Fest u svom radu objedinjuje sve vrste umetničkog delovanja i pored muzičara, kompozitora, izvođača, vokalnih solista okuplja poete, slikare, književnike, glumce, režisere, arhitekte, majstore starih zanata i svakako graditelje muzičkih instrumenata.

Humanitarni koncert „Prijatelji Tamburice koji nisu više sa nama“ 7. decembra u Novosadskom Novom Teatru

Preuzmite android aplikaciju.