Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Почеле припреме за изградњу 10. Културне станице: Руше се бараке на Новом насељу (ФОТО)

На Новом насељу на углу Бате Бркића и Сељачких буна започето је рушење барака, уместо којих ће се градити 10. новосадска Културна станица „Ново насеље“.
Фото: Градске инфо

Како истичу из Градске управе за урбанизам и грађевинске послове, рушење два предвиђена објекта на овој парцели почело је 27. новембра. Радни налог за ово рушење добила је фирма „Суша“ из Ветерника, која је ангажована да прво обави припремне радње, како би могли касније и да сруше поменуте објекте.

Уговор о рушењу објеката за потребе Градске управе за имовину и имовинско-правне послове закључен је 13. јуна.

Фото: Градске инфо

За сада је ураћена демонтажа кровног покривача багером, након чега следи рушење зидова. Затим  се руше темељи и нивелише терен.

Подсећамо да је Градска управа за имовину и имовинско-правне послове Нови Сад, пре једно недељу дана расписала је јавни позив за изградњу ове Културне станице.
Фото: Градске инфо

Нова културна станица садржаће велику и малу мултифункционалну салу за пројекције, концерте, представе и сличне манифестације. Такође, поседоваће и музички студио, изложбени простор, просторе намењене радионицама, предавањима, али и библиотеку.

Предвиђена је и гаража у нивоу сутерена, а у летњим месецима кровна тераса користиће се за активности на отвореном. Процењена вредност износи 720.404.000 динара, а рок за пријаву на конкурс је 4. децембар.

Локацијски услови за изградњу овог објекта издати су крајем новембра 2020. године, а културна станица налази се и у Генералном урбанистичком плану Новог Сада.

Traži se izvođač radova za desetu novosadsku kulturnu stanicu – KS „Novo naselje“ biće jedan od najvećih objekata namenjen kulturi u gradu

Преузмите андроид апликацију.