Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

У Новом парку почела јесења садња новог дрвећа на територији града (ФОТО/ВИДЕО)

У Новом парку између Новог насеља и Детелинаре почела је садња новог дрвећа. На простору парка посађено је преко 60 комада одраслих школованих садница лишћарских стабала различитих врста – храст, јавор, платана, пароција, софора, кестен.

„У Новом парку смо посадили близу 60 комада стабала лишћарских врста. Оно што наглашавам јесте да је најважније правилно пројектовање, одабир одраслих школованих садница уз добро припремљене садне јаме у којима се приликом садње додаје плодна земља и компост који је произведен у нашем расаднику. Овако испланирана и изведена садња гарант је за квалитетан раст и развој зеленила“ – наводи Данијел Андрић, помоћница директора за појектовање, подизање, производњу и одржавање зеленила у ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад.

У овом периоду мировања вегетације, који траје од новембра до марта месеца, Зеленило ће посадити велики број стабала на многим локацијама како у граду тако и у приградским насељима. Неке од локација на којима се сади су Берислава Берића, Топлице Милана, Ћирпанова, Девет Југовића и бројне друге.

Подсећамо да је Зеленило завршило садњу преко 100.000 комада јединица двогодишњег цвећа рзличитих боја и облика, као и луковице лала и нарциса које ће красити градске паркове, тргове, канделабре до јуна месеца када ће се садити летнји аспект цвећа.

Drveće srušeno u olujama ide u dobrotvorne svrhe: JKP Gradsko zelenilo deli ogreve socijalno ugroženim porodicama (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.