Хрскави и сочни кромпирићи са сланином за доручак се једе са јајима, а за ручак или вечеру уз кобасице, печење, или без ичега.
Састојци:
- 500 грама кромпира
- 220 грама сланине
- 1 лук
- зачини (со, бибер, першун)
Припрема:
Кромпир оперите и скувајте у љусци да не буде прекуван. Нарежите сланину и лук. Сланину ставите у тигањ и пржите док не постане хрскава, па је извадите из тигања и на истој масноћи пропржите лук и оставите са стране. Кромпир процедите, ољуштите и исеците на кришке. Кромпир пропржите у тигању у два круга да буде хрскав. Затим додајте лук и сланину, посолите и побиберите и додајте сецкани першун или зачине по жељи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.