Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Jеднa врстa угљених хидрата које треба избегавати ако желите да ублажите проблеме са варењем

Угљени хидрати су есенцијална група хране која обезбеђује енергију телу. Међутим, нису сви угљени хидрати једнаки, а неки, познати као инфламаторни угљени хидрати, могу допринети хроничној упали.
Фото: Pixabay/Alicia_Harper

Ова упала, често повезана са високо обрађеним и рафинисаним угљеним хидратима, може довести до пробавне нелагодности.

Храна богата шећером, рафинисаним житарицама и одређеним врстама угљених хидрата може изазвати проблеме као што су надимање и гасови.

Jеднa врстa угљених хидрата које треба избегавати ако желите да ублажите проблеме са варењем.

Рафинисани шећери у прерађеној храни попут слаткиша, пецива и безалкохолних пића запаљиви угљени хидрати које треба избегавати ради бољег варења и општег благостања.

Рафинисани шећер, који се често налази у прерађеној и зашећереној храни, може допринети проблемима са варењем када се конзумира у прекомерној количини.

Рафинисани шећери, попут оних у слатким грицкалицама и пићима, брзо се апсорбују, изазивајући скокове у нивоу шећера у крви.

Ово може довести до упале и пореметити равнотежу цревних бактерија, што може довести до проблема са варењем као што су надимање и нелагодност.

Избегавање упалних угљених хидрата као што је рафинисани шећер може ублажити пробавне нелагодности одржавањем уравнотеженог микробиома црева и смањењем упале.

Slatkiši koje smete da jedete i kada ste na dijeti

Преузмите андроид апликацију.