Početna > Novi Sad > Aktuelno

Aktuelno Novi Sad

Četvrtkom u Novom Sadu su svi veseli! (četvrtak, 23. novembar)

Ovaj četvrtak će biti vedriji od prethodnih dana, mada jutarnja temperatura će biti nula stepeni, najviša dnevna temperatura neće preći 7 stepeni.
Foto: Gradske info

Evo šta nas očekuje ovog četvrtka u Novom Sadu:

Drugo u nizu predavanja u KS Svilara, biće održano danas u saradnji sa Centrom za bihejvioralna istraživanja u psihologiji STAR biće posvećeno razvoju dece blizanaca.
Foto: Instagram.com/star.centar

Na predavanju će biti više reči o specifičnostima blizanačke trudnoće, karakteristikama razvoja dece blizanaca, njihovom specifičnom jeziku koji razviju u detinjstvu, zašto je jedan blizanac dominantniji, a drugi u “senci”. Na kraju, kao uvod u sledeće predavanje, biće reči i o tipičnim izazovima koji se stavljaju pred roditelje kada dobiju blizance.

Nakon predavanja svi prisutni mogu da učestvuju i da postave pitanja prof. dr Aleksandri Stojadinović.

Predavanje će se održati od 18:00 časova u KS Svilara i ulaz na predavanje je besplatan.

Tri jednočinke : Jubilej, O štetnosti duvana i Prosidba u izvođenju pozorišne trupe Prostor, igraju se od 20.30 časova u Amfiteataru na Spensu.
Foto: new.gigstix.com
O događaju:

Čehov kao pisac daje beskrajne mogućnosti glumcima za razmaštavanje i razigravanje svojih likova. Ovi likovi su komični čak i u trenucima kada prolaze kroz svoje lične tragedije. Izoštreni su u smislu karaktera. Zato smo, sa velikim uživanjem u samom procesu rada, zaokružili ovu predstavu sastavljenu od 3 jednočinke.

Koncert „Black symphony“ u Srpskom narodnom pozorištu, 23. novembra

„Black Metallica tribute band“ i „Zrenjaninska filharmonija“ u četvrtak 23. novembra priređuju muzički spektakl „Black symphony“ za sve ljubitelje hevi metala i klasičnih instrumenata. Koncert će se održati u Srpskom Narodnom Pozorištu u Novom Sadu od 20 časova.

Svetski mjuzikl „Vesele devojke“, reditelja Radeta Vukotića sa početkom u 20.00 časova održaće se na Novosadskom sajmu.
Foto: PrtSc/Facebook.com/explorenovisad

Uloge tumače: Tijana Dapčević, Maja Brukner, Zorana Pavić, Jelena Đukić, Ivana Peters i Svetlana Sretenović.

U ovom muzičko-scenskom spektaklu, koji je adaptacija istoimenog američkog mjuzikla, Vukotić „priča priču“ o pet najboljih drugarica iz detinjstva koje se ponovo okupljaju na devojačkoj večeri u čast udaje ćerke jedne od njih.

Osim svima dobro znanih muzičkih numera poput Andrea, Apsolutno tvoj, Hajde da ludujemo, Jutro je… predstavu čini zanimljivom i dramski sukob između dve drugarice u koji su, naravno, upletene i sve druge.

Prepliću se životne priče pet različitih žena- priče o sreći i ljubavi, prijateljstvu i poverenju, ali i nezadovoljstvu i neostvarenosti.

Predstava „Noć Bogova“ u Pozorištu mladih od 19:30 časova

„Noć bogova“ hrvatskog pozorišnog pisca Mire Gavrana, moglo bi se reći da je to tragikomedija sa elementima farse u okviru političkog teatra, komad o ljubavi, prijateljstvu i vladanju, pun neočekivanih obrta.

Predstava je reditelja Marka Manojlovića, a igraju Vojin Ćetković, Dejan Lutkić i Nebojša Ilić.

Mnogi koji su već gledali ovu predstavu će želeti da obnove štivo, a vi koji niste, poručujemo vam da to ne propustite.

Planirani radovi:

Bez vode od 8 do 12 sati biti Ulica Olge Petrov na Adamovićevom Naselju.

A zbog planiranih radova na rekonstrukciji cevovoda u Fabrici vode, i danas će u celoj distributivnoj mreži biti oslabljen pritisak, a postoji mogućnost da će doći i do povremenih prekida u isporuci vode.

Pojedine ulice će ostati bez struje. OVDE pogledajte koje.

Uživajte!

Za njegove noževe čula je čitava Srbija: Zanatlija Saša Trkulja – kovač, oštrač i graver u jednom (FOTO/VIDEO)

Preuzmite android aplikaciju.