Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Edukacija za krizne situacije je veoma važna: Vatrogasni savez edukuje najmlađe sugrađane – ovo je broj za besplatne radionice (FOTO/VIDEO)

Vatrogasci osim što se svakodnevno susreću sa izazovima koje uspešno rešavaju, a žrtvujući svoje živote, obavljaju još jednu veoma značajnu aktivnost.
Foto: Ustupljena fotografija/Ilustracija

Osnivanjem radionice bazirane na edukaciji najmlađih sugrađana, pomažu u razvijanju svesti – kako reagovati u kriznim situacijama.

Foto: Ustupljena fotografija

„Mališani iz vrtića “Čuperak” su zahvaljujući edukaciji, naučili kako se sprovodi evakuacija i kako da se brzo i bezbedno izvuku iz opasne situacije. Naravno, najlepši deo dana bio je kada su imali priliku da isprate vežbu naše Vatrogasne brigade Novi Sad u akciji spasavanja i evakuacije povređenog. Bilo je uzbuđenja i oduševljenja, a svaki mališan je sa ogromnim osmehom izrazio želju da bude vatrogasac. Hvala vrtiću Čuperak što su nam omogućili da provedemo ovaj predivan dan sa mališanima. Nadamo se da su svi naučili mnogo korisnih stvari i da će ih primeniti u svakodnevnom životu“- rekli su uz Vatrogasnog saveza.

Podsećamo, ukoliko ste zainteresovani za ovakav vid edukacije, možete pozvati na broj 065 252 09 96. Radionice su potpuno besplatne, a realizuju se na adresi Jovana Subotića 11.

Dom zdravlja „Novi Sad“ danas radi smanjenog kapaciteta zbog nestanka vode

Preuzmite android aplikaciju.