Početna > Novi Sad > Aktuelno

Aktuelno Novi Sad

Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

Polako, ali sigurno stižemo i do kraja novembra. Dešavanja je bilo mnogo ovog meseca i ova poslednja nedelja je prepuna događaja koje ne smete da propustite.
Foto: Gradske info

Evo šta nas očekuje ove nedelje u Novom Sadu:

Goran Vinčić, 19. novembra u Srpskom narodnom pozorištu

Njegov novi šou „Reci mi da se šališ“ spreman je za regionalnu turneju, i 19. novembra od 20:00 sati možete ga pogledati u Srpskom narodnom pozorištu.

Vinča skida rekorde, čisti patos s prvim redom, Vređa, ljubi, grli. Vinča je čovek iz naroda, televizije, pozorišta, sporta, muzike. „Dežurni krivac“ obišao je ceo region, rasprodao najveće dvorane i najmanje kafiće, nacionalna pozorišta i kulturne domove. Šta očekivati od novog materijala, hoće li biti još tvrđi ili ga je drugo dete omekšalo? Nosi li gitaru na nastupe,peva li i dalje narodnjake? Osigurajte svoje mesto i proverite uživo.


„Stand up“ nastupi u Gerili za ovu nedelju
Foto: Facebook.com/komedija.ns
Ponedeljak, 20. novembar
  • Srđan Olman „Pravda za Olmana“ od 20:30 časova
Sreda, 22. novembar
  • Srđan Jovanović „Mikrofonija“ od 20:30 časova

Više informacija možete dobiti na Fejsbuk stranici organizatora.

Rezervacije na broj telefona: 064/2696081.


Predstava „Noć Bogova“ 23. novembra u Pozorištu mladih od 19:30 časova

„Noć bogova“ hrvatskog pozorišnog pisca Mire Gavrana, moglo bi se reći da je to tragikomedija sa elementima farse u okviru političkog teatra, komad o ljubavi, prijateljstvu i vladanju, pun neočekivanih obrta.

Predstava je reditelja Marka Manojlovića, a igraju Vojin Ćetković, Dejan Lutkić i Nebojša Ilić.

Mnogi koji su već gledali ovu predstavu će želeti da obnove štivo, a Vi koji niste, poručujemo Vam da to ne propustite.


Koncert „Black symphony“ u Srpskom narodnom pozorištu, 23. novembra

„Black Metallica tribute band“ i „Zrenjaninska filharmonija“ u četvrtak 23. novembra priređuju muzički spektakl „Black symphony“ za sve ljubitelje hevi metala i klasičnih instrumenata. Koncert će se održati u Srpskom Narodnom Pozorištu u Novom Sadu od 20 časova.


Mjuzikl „Vesele devojke“ 23. novembra na Novosadskom sajmu
Foto: PrtSc/Facebook.com/explorenovisad

Svetski mjuzikl „Vesele devojke“, reditelja Radeta Vukotića sa početkom u 20.00 časova održaće se na Novosadskom sajmu.

Uloge tumače: Tijana Dapčević, Maja Brukner, Zorana Pavić, Jelena Đukić, Ivana Peters i Svetlana Sretenović.

U ovom muzičko-scenskom spektaklu, koji je adaptacija istoimenog američkog mjuzikla, Vukotić „priča priču“ o pet najboljih drugarica iz detinjstva koje se ponovo okupljaju na devojačkoj večeri u čast udaje ćerke jedne od njih.

Osim svima dobro znanih muzičkih numera poput Andrea, Apsolutno tvoj, Hajde da ludujemo, Jutro je… predstavu čini zanimljivom i dramski sukob između dve drugarice u koji su, naravno, upletene i sve druge.

Prepliću se životne priče pet različitih žena- priče o sreći i ljubavi, prijateljstvu i poverenju, ali i nezadovoljstvu i neostvarenosti.


Predstava „Drž – ne daj“ u Gimnaziji Laza Kostić, 24. novembra od 20:00 časova
Foto: PrtSc/gigstix.com
O predstavi

“Drž ne daj“ je priča dvoje mladih koji su rešili da njihova veza postane brak.

Od momenta kada se dvoje mladih ljudi odlučuju da zajedno provedu život, do jutra posle prve bračne noći, dešavaju im se stvari za koje su miislili da uvek neko drugi doživljava i da se to njima ne može dogoditi.

Upoznavanje porodica, spiskovi, odabir haljine, torte, muzike, gostiju, sale… samo su neke od prepreka koje na duhovit način prikazuje predstava „Drž’ ne daj“.

Pitanje je da li će mladenci uspeti da se izbore sa svim običajima i pravilima koje „kako Bog zapoveda“ treba obaviti i da li će moći da izbalansiraju tanku granicu između paganskog i urbanog.


Zimzolend od 25. novembra od 26. decembra
Foto: Facebook.com

I ove zime magija stiže u naš grad. Magija će se desiti od 25. novembra do 26. decembra na Trgu slobode u Novom Sadu na Novosadskom Zimzolendu.

„Novosadski Zimzolend” je zimski festival koji se održava na Trgu slobode, a nastao je po ugledu na najlepše božićne pijace u Evropi.

Praznična atmosfera je upotpunjena raznovrsnim programom koji svakog dana okuplja stotine posetilaca.

U  kućicama koje če biti postavljene na trgu posetioci imaju priliku da probaju kuvano vino, razna piva, hranu specifičnih ukusa, kao i da kupe suvenire i novogodišnje ukrase.

U svakoj kućici čuči jedan mali, božićni svet koji svojim mirisima i ukusima vraća na najušuškanija mesta u sećanju.


Žurka „Dragi Bravo“ u Hali 2, 25. novembra
Foto: new.gigstix.com

Dragi Bravo priprema nezaboravnu žurku u Hali 2 u Novom Sadu, 25. novembra.

Ova žurka će biti nešto posebno, s najboljom muzikom, sjajnom atmosferom i puno zabave za sve goste. Očekujte najbolje DJ-eve, svetlosne efekte, vizuelne projekcije i neverovatnu zabavu koja će trajati do jutra.

Ne propustite priliku da budete deo ove jedinstvene žurke i doživite nezaboravno iskustvo koje će se prepričavati dugo vremena.


Uživajte!

Astronomski kamp u Novom Sadu organizuje se više od dve decenije – nebeska tela posmatraju se sa Fruške gore, a može se prijaviti svako

Preuzmite android aplikaciju.