Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Da Novi Sad bude „pod konac“

Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ bili su izuzetno vredni i angažovani na prostornom uređenju Grada Novog Sada i okoline.
Foto: ugzins

Lokalitet nove Kovid bolnice na Mišeluku skoro je u potpunosti opremljen, a radovi na objektu završeni su pre isteka ugovorenog roka. Planirano je da ovaj objekat već od septembra počne da prima prve pacijente, pa se finiširaju radovi prostornog i hortikulturnog uređenja kružnog toka na pristupnoj saobraćajnici koja vodi do objekta.

Foto: ugzins

U Futoškom i Dunavskom parku postavljene su nove table koje posetioce obaveštavaju o kućnom redu i pravilima ponašanja tokom boravka u parkovima.

Foto: ugzins

Takođe, postavljene su i table koje posetioce obaveštavaju o nekim stalnim „gostima“ parkova na koje bi trebalo obratiti pažnju i čiji bi životni prostor trebalo poštovati.

Foto: ugzins

Treba napomenuti da ovo nije jedina investicija u novosadske parkove, jer su u planu novi zalivni sistemi za bujnije zelenilo u parkovima i još nekim lokacijama u gradu.

Privode se kraju građevinski radovi na rekonstrukciji, sanaciji i adaptaciji zgrade Doma zdravlja „Novi Sad“ na Limanu 4, pa će Grad Novi Sad postati bogatiji za još jedan savremen zdravstveni objekat.

Foto: ugzins

Kao i u slučaju Kovid bolnice na Mišeluku, paralelno sa završetkom građevinskih radova, radi se na prostornom i hortikulturnom uređenju oko samog objekta.

Radove na rekonstrukciji, sanaciji i adaptaciji zgrade Doma zdravlja „Novi Sad“ su finansirali Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i Grad Novi Sad.

Foto: ugzins

Ambrozija je invazivni korov koji uzrokuje alergijske reakcije kod sve više ljudi. Grad Novi Sad svake godine obezbeđuje sredstva za poslove monitoringa i suzbijanja ambrozije na javnim površinama na teritoriji celokupne opštine.

Foto: ugzins

Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ trenutno su angažovani na košenju ambrozije u Veterniku i Kovilju.

Pročitajte i pogledajte još vesti o aktuelnim dešavanjima u Gradu Novom Sadu.

 

Preuzmite android aplikaciju.