Početna > Srbija
Srbija

Novi sporazumi s popustima za penzionerske kartice

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Relja Ognjenović, potpisao je danas u Direkciji Fonda sporazume o saradnji sa 17 novih privrednih subjekata, partnera na projektu Penzionerska kartica nove generacije.
Foto: Fond PIO

Sporazume su potpisali direktori i predstavnici kompanije DUNAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, DELHAIZE SERBIA doo Beograd, Akcionarsko društvo za osiguranje  DDOR osiguranje Novi Sad, Preduzeće ĐAK doo Beograd, Dom zdravlja  MEDIGROUP Jedro, Beograd, Privredno društvo za poslovne usluge Mercator-S doo Beograd, INSTITUT MIHAJLO PUPIN – PIEZOTEHNOLOGIJA – Preduzeće za proizvodnju piezoelektričnih i magnetnih komponenti doo, Beograd, Apotekarska ustanova „BENU”, Beograd, PHOENIX PHARMA doo, Beograd, BANCA INTESA a.d. Beograd, Javno preduzeće Službeni glasnik, Beograd, Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd, PAR PAK DOO BEOGRAD (Max Medica), Apotekarka ustanova Dr Max, Privredno društvo za ugostiteljstvo i turizam doo POBEDA Predejane, BEO LAB Poliklinika, Beograd, DOO za proizvodnju i promet naočara i slušnih aparata SANI OPTIK Beograd.

Direktor Republičkog Fonda PIO, Relja Ognjenović je, nakon potpisivanja sporazuma sa predstavnicima firmi, izjavio da je spisak firmi i institucija koje su se uključile u akciju sada oko 700 a da su sporazumi potpisani sa blizu 650. Prema njegovim rečima za kartice se prijavilo više od 900.000 penzionera, a korišćenje kartica počinje 1. oktobra, što će biti obeleženo na Olimpijadi trećeg doba u Vrnjačkoj Banji.

„Nastavljamo sa ozbiljnim i odgovornim radom na širenju tima Penzionerske kartice nove generacije. Želeli smo da nam penzioneri kažu šta im je još potrebno i sada imamo situaciju da su svi trgovinski lanci uključeni, kao i veliki broj apoteka. Ovo je još jedan pokazatelj da kontinuitet i briga koju postižemo ka penzionerima jeste prioritet i Fonda PIO i države Srbije.

Pored vanrednog povećanja penzija od 5,5% i jednokratne pomoći od 20.000 dinara, ovo je veoma važna stavka za naše penzionere, jer će oni direktno, u svom novčaniku, u svojoj potrošačkoj korpi osetiti boljitak i brigu države o njima.

Pozvao bih privredu da se i dalje uključuje, kao i penzionere da se prijavljuju. Broj od preko 900.000 prijavljenih penzionera pokazuje da je država uradila pravi potez novom Penzionerskom karticom.

Zahvalio bih se svim društveno odgovornim kompanijama koje su pokazale da im je briga o penzionerima važna, ali i da se zahvalim Ministarstvu finansija na velikoj podršci koju nam je dalo u prethodnom periodu.

Najavaio bih događaj u nedelju, 1. oktobra u Vrnjačkoj banji, kada ćemo na Olimpijadi trećeg doba zvanično promovisati početak primene Penzionerske kartice i predstaviti nove pogodnosti za naše penzionere“, rekao je direktor Ognjenović.

Pojašnjavajući proceduru podizanja Penzionerske kartice rekao je da se ona preuzima tako što Fond PIO šalje poruku penzioneru gde se nalazi njegova kartica i kada može da je preuzme.

„Kako bi preuzimanje išlo brže, za sada smo produžili radno vreme svih filijala Fonda PIO do 18 sati, ali se nadam da ćemo u narednom periodu imati jedno veliko iznenađenje za penzioinere i da ćemo od 1. oktobra imati još jedan vid dostave gde će penzioneri kartice dobijati maltene na kućnu adresu“, rekao je Ognjenović.

Predsednica Izvršnog odbora kompanije „Dunav osiguranje“ Ivana Soković je istakla da je ova kompanija obezbedila značajne popuste na veliki broj svojih proizvoda za najstarije sugrađane koji imaju Penzionersku karticu.

„Obezbedili smo 10 odsto popusta na osiguranje stanova, nenastanjenih stanova odnosno kuća za odmor i rekreaciju, auto-kasko osiguranje motornih vozila, osiguranje kasko sudara, osiguranje pomoći na putovanju, kao i putničko zdravstveno osiguranje bilo da penzioneri putuju individualno ili porodično“, rekla je gospođa Soković.

Predsednik Izvršnog odbora Wiener städtische osiguranje  a.d.o. Beograd Zoran Blagojević rekao je da su potpisivanjem Sporazuma sa Fondom PIO obezbeđeni popusti na usluge osiguranja uz Penzionersku karticu, i to za one koje su najzanimljivije ovoj populaciji – za osiguranje domaćinstva i putno osiguranje.

„Ova naša aktivnost i uključivanje u ovaj državni projekat je samo nastavak niza naših akcija, koje imaju za cilj podršku zajednici u sklopu društveno odgovornog poslovanja Wiener städtische osiguranja“, istakao je gospodin Blagojević.

Privredni subjekti koje su danas potpisali sporazume sa Fondom PIO obezbedili su značajne popuste na robe i usluge iz svog asortimana u rasponu od 5 do čak 50 odsto.

Održani Međunarodni dani razgovora sa Nemačkom za osiguranike

 

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake