Почетна > Свет
Свет

Бајденове гласаче више мотивише мржња према Трампу, него подршка председнику

Американци који би гласали за демократског председника Џоа Бајдена на изборима 2024. године кажу да су више мотивисани жељом да спрече повратак Доналда Трампа у Белу кућу, него што подржавају актуелног председника, показала је нова анкета Ројтерса и Ипсоса.
Фото: Amazon

Дводневна анкета показала је да су Бајден и Трамп готово изједначени по подршци – демократу подржава 49 одсто испитаника, а републиканаца 51 одсто, преноси Ројтерс.

Бајденове присталице су склоне томе да кажу да би гласали за Бајдена само да би спречили Трампа да победи, што је могући показатељ ниског ентузијазма за Бајдена, али и презира демократа према Трампу.

Око 50 одсто Бајденових присталица у анкети је описало свој глас као глас „против Доналда Трампа и његове политике“, у поређењу са 38 одсто испитаника који су рекли да ц́е гласати „да подрже Џоа Бајдена и његову политику“.

Међу Трамповим присталицама, 40 одсто је рекло да ц́е гласати против Бајдена, а 42 одсто је рекло да би гласало за Трампа да подржи републиканца и његову политику.

SB UN usvojio rezoluciju kojom se poziva na humanitarnu pauzu u borbama u Gazi

Преузмите андроид апликацију.