Početna > Život i stil
Život i stil

Nikada ne bacajte tečnost kiselih krastavaca! Evo kako da je iskoristite!

Kiseli krastavci se odlično slažu sa sendvičima i poboljšavaju ukus mnogih salata. Proširite svoje vidike i u svoje kulinarske kreacije uključite sirćetnu tečnost u kojoj se čuvaju.
Foto: Pixabay/PhotoMIX-Company

Umesto u odvod, sipajte ga u svoj omiljeni obrok ili koktel.

Pijte posle vežbanja

Sirćetna tečnost od kiselih krastavaca bogata je elektrolitima, pa je možete piti bez ikakvih dodataka nakon napornog treninga i tako povratiti neke od vrednih elemenata koje ste izgubili znojenjem. Takođe je dobar izvor kalijuma, koji sprečava grčeve mišića. Samo pazite da odvojite tečnost od belog luka, kopra i drugih začina koji se obično stavljaju u nju. Sipajte sok od kiselih krastavaca u svoj omiljeni obrok ili koktel umesto u odvod.

Nežna zamena za sirće

Smatrajte ovaj sok od kiselih krastavaca nežnom vrstom sirćeta koji možete koristiti za začinjanje raznih vrsta zelenih salata, krompir salate i tvrdo kuvanih jaja. Tečnost možete dodati u jogurt i napraviti preliv za salatu ili koristiti za marinadu za meso. Sipajte malu količinu sirćetne kiseline na kriške luka. Na ovaj način ćete ga omekšati, smanjiti ljutinu i pripremiti ga za dodatak složenijim salatama od povrća.

Kokteli sa dodatnim „udarcem“

Kisela tečnost se može koristiti i za pravljenje neobičnih koktela! Prljavom martiniju (umesto soka od masline, koji se obično dodaje) možete dodati sok od kiselih krastavaca ili da njime „presečete” čašu viskija, što je postalo veliki trend među hipsterima. Konačno, sok od kiselih krastavaca je odličan lek za mamurluk.

Postavite ovo pored šporeta i svi neprijatni mirisi nestaju

 

Preuzmite android aplikaciju.