Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Наставља се изградња станова солидарности – нова 74 стана за решавање стамбеног питања новосадских породица (ФОТО)

Стамбена агенција града Новог Сада расписала је јавни позив у ком се тражи извођач радова за нове станове солидарности на Новом насељу.
Фото: Градксе инфо

Рок за пријаву је 4. децембар, а реч је о 74 нова стана на месту где су већ подигнуте две зграде са истом наменом.

У питању је стамбени комплекс који се налази на раскршћу улице Момчича Тапавице и Булевара Јована Дучића, одмах поред кружног тока пре улице Драгослава Срејовића.

По завршетку пројекта, укупно око 200 станова биће намењено породицама са малим просечним примањима који имају више чланова породице од којих су већина деца. На тај начин, Град Нови Сад покушава да реши проблем социјалног становања те категорије становништва.

Фото: Градске инфо

Према пројекту, предвиђено је шест четвороспратних ламела, уз приземље и поткровље, укупне бруто квадратуре нешто више од 14.500 квадратних метара.

У свакој згради требало би да буде 25 станова за продају вишечланим породицама и угроженим и социјалним категоријама по цени од око 1.000е по квадрату, док ће два стана бити продата кроз комерцијалну продају.

Мањи станови од око 40 квадрата намењени су двочланим породицама, док су станови са више од 50 квадрата намењени четворочланим породицама.

Пројекат овог стамбеног комплекса поверена је компанији „М Ентеријер Градња д.о.о.“, а по свом завршетку овај локалитет требало би да изгледа овако:
Фото: М Ентеријер Градња д.о.о.

Станови који су у власништву Града Новог Сада продају се расписивањем јавних позива, о којим је јавност увек благовремено обавештена.

Приликом јавних позива, захтев може поднети лице које:

  • је држављанин Републике Србије,
  • са члановима свог породичног домаћинства има пријављено пребивалиште на истој адреси на територији Града Новог Сада,
  • са члановима свог породичног домаћинства нема у својини стан или породичну кућу на територији Републике Србије или да исту нису отуђили/поклонили у претходне 3 (три) године
  • сопственим средствима не може да реши стамбену потребу по тржишним условима за себе и своју породицу.

Максимална граница месечних прихода које кандидат за стан може имати зависи од категорије.

Karađorđe po UEFA standardima: Rekonstrukcijom stadion dobija muzej kluba, medija sektor i premijum „sky box“ (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.