Пуњене паприке се морају наћи на трпези макар једном месечно, што говори о огромној популарности овог јела. Овај изузетно лак рецепт за пуњене паприке, припрема за 30 минута.
Састојци:
- 12 мањих паприка
- 6 парадајза
- 400 грама млевене јунетине
- 1 већа шаргарепа
- 1 главица црног лука
- 1 шоља пиринча
- со
- бибер
- вегета
- свеж першун
Припрема:
Млевеном месу додати 1 ситно сецкан парадајз, ситно сецкан лук, рибану шаргарепу, пиринач, со, бибер, вегету, ситно сецкан першун, па све добро сјединити и пропржити. Када је смеса готова њоме пунити паприке и парадајз, па ређати у тепсију. Прелити водом, мало посолити, и пећи око 45-50 минута.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.