Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Четири практична савета како да мирис парфема траје што дуже

Уколико парфем нанесете правилно, биће довољно само неколико капи, а мирис ће се дуго задржати.
Фото: Unsplash/Siora Photography

Чини нам се да неки људи на себи увек имају парфем који интензивно мирише. Можемо осетити њихов мирис током читавог дана, без обзира колико су удаљени од нас. Питате се у чему је тајна?

Да бисте увек лепо мирисали не морате да корисите огромне количине парфема, шта више. Без обзира на концентрацију парфема, постоји неколико начина на које можемо да нагласимо мирисне ноте и постигнемо да парфем дуже траје.

Уколико желите да ваш мирис заиста потраје током читавог дана, морате повести рачуна о његовој правилној употреби. Основно је да парфем искључиво стављајте на кожу, а не на одећу. Поред овог, дооносимо вам још четири савета који ће променити вашу досадашњу навику коришћења парфема.

Нанесите парфем одмах након туширања

Кожа је након туширања спремна да задржи мирисе. Поре се отварају, тако да је идеалан тренутак за наношење парфема. Не наносите парфем док вам је кожа још мокра јер ће брзо да нестане када се осушите.

Фото: Unsplash/Lаura Chouette
На која места треба да нанесете парфем?

За још дужу трајање, распршите мирис на мјестима гдје се налазе пулсне тачке. Ова подручја укључују зглобове, потиљак, иза колена, иза уха и унутар лактова. На овим тачкама је кожа најтања те су вене најближе њеној порвшини. У питању су најтоплија подручја која ће омогућити да се мирис прошири целим телом и потраје током целог дана. Такође, немојте трљати регије на које сте нанели парфем већ пустите да се честице саме равномерно упију у кожу.

Парфем у коси?

Поред топлих места која су најбоља за наношење парфема, важан фактор продуженог ефекта парфема може бити и коса. Најчешћа грешка коју правимо јесте директно наношење парфема на косу. Ова пракса није препоручљива обзиром на то да парфеми, као и тоалетне воде, садрже алкохол који може да исуши власи косе.

Најбољи начин јесте нанети парфем на четку а затим њоме ишчешљати косу.

За додатан ефекат, овај поступак можемо применити на мокрој коси јер ће приликом сушења топлота поспешити да коса задржи диван мирис парфема који дуже траје, током читавог дана.

Фото: Pexels/Adrianna Calvo
Није свеједно где чувате свој парфем

Уколико желите да ваш омиљени парфем задржи свој првобитни интензитет мириса, немојте га чувати на топлим и влажним местима. Топлота, светлост и влага смањиће квалитет парфема, а потенцијално могу утицати и на промену мирисних нота. Уместо тога, парфем држите у сувим просторијама где је темепература стабилна, што даље од јаких извора светлости.

На крају, можда би требало да послушате савет чувене Коко Шанел која је рекла да парфем ставите на оно место где желите да будете љубљени.

 

Преузмите андроид апликацију.