Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Ivanjički krompir „leti“ po Novom Sadu – Tate Novosađani treću godinu zaredom humanitarno prodaju krompir uz besplatnu dostavu!

„Tate Novosađani“ i treću godinu zaredom nastavljaju akciju prodaje ivanjičkog krompira za Novosađane, a ovoga puta krompir dolazi iz gazdinstva Kostić.
Foto: PrtSc/Facebook/Tate Novosađani
Prva tura krompira u Novi Sad stiže 12. novembra, a do tada će se, čini se, već rasprodati.

„Zainteresovanost za ivanjički krompir je uvek velika. Stiže nam po 5 tona u turi, a evo ostalo je oko 2,5 tone za prodaju, s tim da od jutros ima još dosta porudžbina od jutros koje tek treba da se zabeleže“, kaže nam Miroslav iz ove fondacije.

Poručivanje se obavlja u komentarima objave na njihovoj Fejsbuk stranici, a cena je 80 dinara po kilogramu, tačnije 800 dinara po jednom džaku, kako se i prodaje, a dostavu „Tate Novosađani“ rade potpuno besplatno.

Krompir koji ne bude prodat, neće propasti, već će biti doniran organizacijama kao što su Crveni krst, Dečije selo, Obrok za porodicu i slično, sa kojima „Tate Novosađani“ sarađuju, a koji će ga iskoristiti za pripremu hrane, rekao nam je Miroslav.

Fondacija „Tate Novosađani“ do sada je kroz svoj rad prikupila i podelila pomoć u višemilionskoj dinarskoj vrednosti, ali pomoć je dobrodošla i u vidu odeće, opreme, i drugih stvari.

„Nedano je poslat kombi za Kraljevo sa stvarima za jednu majku sa četvororo dece, jedna IT firma donirala nam je monitore koje ćemo pokloniti“, priča Miroslav nabrajajući trenutne akcije ove fondacije.

Ukoliko ste, ipak, zainteresovani za ivanjički krompir, klikom na ovaj lik posetite Fejsbuk stranicu „Tate Novosađani“ i poručite krompir za sebe, ili ga donirajte nekome kome je potrebniji.

Novi Sad se gradi: Još jedna ulica na Limanu 2 dobija novu kanalizacionu mrežu (FOTO/VIDEO)

Preuzmite android aplikaciju.