Početna > Novi Sad

Kulturna scena Novi Sad

Promocija knjige „Esmeralda 973“ Aleksandra Bilanovića danas na Pravnom fakultetu

Danas će u prostorijama Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u 16.30 biti organizovana promocija nove knjige Aleksandra Bilanovića pod nazivom „Esmeralda 973“, na kojoj će govoriti i sam autor ovog dela.
Foto: Promo

Aleksandar Bilanović rođen je 1973. u Zemunu, ali se odmah potom seli u grad na ugao Cvijićeve i tadašnje 29. novembra. U gradskoj centrifugi provodi narednih deset godina, a onda ponovo selidba na Novi Beograd, gde konačno pronalazi svoje prirodno stanište. Završio je ETŠ „Nikola Tesla“, odslužuje vojni rok i zapošljava se u tadašnjoj službi Državne bezbednosti. Iz nje beži u London, u kojem provodi narednih šest godina i tu se upliće u opskurne poslove i još opskurniji polusvet.

Poslednju godinu boravka u Velikoj Britaniji provodi u Edinburgu, odakle se zauvek seli u Južnu Ameriku, gde započinje novi život, prvo u Buenos Ajresu, zatim Rio de Žaneiru i Florijanopolisu (Brazil).

Trenutno je na privremenom radu u Peruu, tačnije u selu Pisac u Svetoj dolini, pedesetak kilometara vazdušne linije udaljenom od njegovog voljenog Maču Pikčua.

„Dripačka rapsodija“ je do sada bila njegova jedina knjiga, a „Esmeralda 973“ izlazi kao nastavak tog dela.

Utorak je srećan dan! (utorak, 7. novembar)

Preuzmite android aplikaciju.