Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Futoška kupusijada okupila posetioce iz regiona, manifestaciju otvorio gradonačelnik Milan Đurić (FOTO)

Manifestacija koja se godinama unazad održava, uspešno je realizovana i ove godine. Futoška kupusijada 24. po redu, okupila je i danas posetioce iz različitih delova zemlje ali i šire.
Foto: NS uživo/Pavle Pejić/ilustracija
Takmičare očekuje nadmetanje u nekoliko disciplina, a program je zvanično otvorio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

„Ovo je 24. po redu Kupusijada u Futogu i ono što mogu da primetim kada sam prolazio, jeste da ima daleko više ljudi. To je najvažnije i najbitnije. Kupusijada ide napred, iz godine u godinu raste. Prepoznaje se nešto što je autentično i tradicionalno. Kupus je zaštićenog geografskog porekla, pored Futoga postao je i brend Novog Sada. Tokom jučerašnjeg dana, održala se mini kupusijada. Danas će se kuvati slatki kupus, degustiraće se i ocenjivati. Takođe, danas će biti izabran i najteži kupus. Novi Sad je multikulturalan grad. Nastavljamo da podržavamo sve manifestacije i proizvođače“, rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Foto: NS uživo/Pavle Pejić/ilustracija

Kulturno-zabavni program traje tokom celog dana, uz mnoštvo izvođača, uključujući Ansambl narodnih igara i pesama KC Mladost sa gostima – ansamblom Veliko kolo, decu iz futoških vrtića, škola, plesnih i sportskih klubova, soliste, orkestre i horove i specijalne goste – Zoricu Brunclik i orkestar Miroljuba Aranđelovića Kemiša.

Foto: NS uživo/Pavle Pejić/ilustracija
Foto: NS uživo/Pavle Pejić/ilustracija

Đurić: Novi Sad ima 176.247 zaposlenih, čak 45.526 više nego 2012. godine (FOTO)


Preuzmite android aplikaciju.