Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Jedan festival se završava ovog četvrtka, a drugi počinje! (četvrtak, 26. oktobar)

Ovaj oktobar pretenduje da bude najtopliji od kada se vrše merenja. Za sada je prosečna temperatura viša za čak 5 stepeni od višegosišnjeg proseka. Ovog poslednjeg četvrtka u mesecu oktobru nas očekuje suvo i lepo vreme i najviša dnevna temperatura od 24 stepena.
Foto: Gradske info

Evo šta nas očekuje u Novom Sadu ovog četvrtka:

Međunarodni festival kratkometražnog igranog filma Filmski Front počinje danas i traje do 29. oktobra u KCNS!

Foto: Gradske info

Program festivala i sve detalje pogledajte na Fejsbuk stranici organizatora.

Kulturna stanica Svilara vas poziva da dođete na razgovor “Budućnost hrane” koji će se održati u 18:00 časova.

Ovaj događaj predstavlja priliku da se upoznate s najsavremenijim tehnologijama koje oblikuju budućnost proizvodnje hrane.

Istraživači sa Instituta BioSens Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta i istraživačkog instituta Vageningen iz Holandije će sa vama podeliti svoja znanja i iskustva, odgovarajući na pitanja o tome kako tehnologija revolucionizuje proizvodnju hrane.

Foto: NS EPK

Danas s početkom u 19.30 časova, Gradska biblioteka u Novom Sadu organizuje muzičko-poetsko veče pod nazivom „Srećan čovek sreću stvara”.

Program se sastoji od izbora pesama za pevanje i kazivanje, odabranih tako da slušaoca emotivno angažuju i, uz izmenu u dinamici i pažljivo birane prelaze, drže pažnju od početka do samog kraja.

Foto: Gradske info

Posetioci će imati priliku da čuju stihove Miloša Crnjanskog, Miroslava Antića, Duška Radovića itd. U program su uključena dva instrumenta – gitara i ukulele, a izvodi ga Dragana Mladenov, scenska umetnica sa bogatim iskustvom iz oblasti pozorišta, muzike, plesa i književnosti.

U Srpskom narodnom pozorištu možete pogledati dve predstave:
  • Predstava „Što na podu spavaš“ od 19:30 časova
  • Predstava „Neodustajanje“ od 20:30 časova

U Pozorištu mladih na repertoaru je predstava koja je juče imala svoju premijeru „Ksenija i lovac“. Predstavu možete pogledati od 18:00 časova na maloj sceni.

Ove godine festival Nomus će biti završen malo drugačijim, originalnim i uzbudljivim world music programom, koji će izvesti fenomenalni pijanista Simon Trpčeski sa svojim kolegama i prijateljima, takođe izuzetnim umetnicima.

Koncert će se održati večeras od 20:00 časova u Sinagogi.

Foto: Gradske info
Od danas određena je zabrana odvijanja saobraćaja u Kotorskoj BB (6325) u Novom Sadu, zbog izvođenja radova na izgradnji vodovodnog i kanalizacionog priključka.

Privremeno će biti izmenjena i trasa kretanja autobuske linije broj 12 zbog radova.

OVDE pogledajte kako će se odvijati saobraćaj na Telepu.

Pojedine ulice će ostati bez struje. OVDE pogledajte koje.

Uživajte!

Ko je bila Vera Crvenčanin Kulenović čiji je lik osvanuo u Novom Sadu? (FOTO)

 

Preuzmite android aplikaciju.