Почетна > Србија
Србија

Намибија може много да научи од Србије

Министарка иностраних послова Намибије Нетумбо Нанди –   Ндаитва похвалила је данас реформе које су спроведене у Србији, а које су, како је рекла, земљу која по економским параметрима пре седам година није стајала добро учиниле прогресивном и истакла да у том погледу имају много да науче од Србије.
Фото: PrtSc/Namibian_Broadcasting_Corporation/YouTube

Нанди – Ндаитва је, на заједничкој конференцији за новинаре са шефом српске дипломатије Николом Селаковићем након потписивања уговора о донацији Србије од 30 000 доза антиковид вакцина Намибији казала да само пре седам година у Србији економски показатељи нису били добри.

Истакла је да су реформе које су спроведене у нашој земљи довеле до прогреса.

”То је оно што ми морамо да научимо из вашег искуства”, казала је Нанди – Ндаитва обраћајући се министру Селаковићу.

Према њеним речима, пандемија вируса корона све је научила, између осталог, и томе да земље које нису у стању саме себе да прехране не могу бити сигурне да ће преживети катастрофе које тресу читав свет.

У том смислу, подсетила је да када је почела пандемија, границе су биле затворене, што је и подсетило све на то колико је важно да једна нација буде у стању сама себе да прехрани, јер се никада не зна колико дуго ће трајати криза, преноси Танјуг.

Навела је да би сарадња у области економије и привреде могла да буде још боља између две земље и истакла да ће Србија и Намибија наставити да раде на јачању сарадње у различитим областима укључујући трговину и инвестиције.

О тренутним односима Србије и Египта прочитајте овде.

 

Преузмите андроид апликацију.