Почетна > Србија
Србија

Брнабић са ОДИХР: Србија у потпуности посвећена унапређењу изборног процеса

 Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са Мисијом ОДИХР-а, Канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права и том приликом им захвалила на посвећеном раду и подршци унапређењу изборних услова у Републици Србији у претходних неколико година.
Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

Брнабић је подвукла да је Влада Србије у потпуности посвећена унапређењу изборног процеса и да ће сви чланови владе, као и државне институције, бити на располагању члановима мисије ОДИХР-а у сваком тренутку, како би удруженим снагама дошли до заједничког циља, саопшила је данас Влада Србије.

Представници ОДИХР-а истакли су да изузетно цене пажњу коју власт поклања њиховим извештајима и препорукама.

Оценили су да, током посете, разговарају са изузетно широким кругом заинтересованих партнера, који укључују представнике власти, опозиције, политичких странака, цивилног друштва, невладиног сектора и медија.

Представници ОДИХР-а недвосмислено су истакли да препознају резултате који су до сада постигнути на пољу унапређења изборног процеса у Републици Србији.

Како се наводи у саопшењу, обе стране су се сагласиле да свакако постоји још простора за напредак и оно што је потребно урадити.

Мисија ОДИХР-а борави ове недеље у Србији како би, кроз разговоре са свим актерима укљученим у изборни процес, донела одлуку о присуству своје посматрачке мисије током предстојећих избора.

Đedović razgovarala sa ambasadorom Francuske o unapređenju saradnje u energetici

 

Преузмите андроид апликацију.