Početna > Biznis
Biznis

Netfliks u trećem kvartalu dobio 8,76 miliona novih pretplatnika

Američka kompanija koja nudi usluge video striminga, Netfliks, saopštila je da je u trećem kvartalu dobila 8,76 miliona novih pretplatnika, čime je prevazišla očekivanja analitičara firme Strit akaunt, koji su prognozirali 5,49 miliona novih pretplatnika.
Foto: Pixabay/Tumisu

Prihod Netfliksa za treći kvartal iznosi 8,54 milijarde dolara, u skladu sa prognozama stručnjaka firme LSEG (Refinitiv), dok zarada po akciji (EPS) iznosi 3,73 dolara – više nego očekivanih 3,49 dolara po deonici, prenosi CNBC.

Netfliks je u proteklom kvartalu regiostrovao najveći broj novih pretplatnika od drugog kvartala 2020. godine, kada je 10,1 miliona novih preptlatnika zbog pandemije korona virusa bilo vezano za svoju kuću.

Kalifornijska kompanija je istovremeno saopštila da ponovo podiže cene usluga. Netflisksov osnovni paket poskupljuje na 11,99 dolara sa 9,99 dolara mesečno, a premijum paket na 22,99 dolara mesečno sa 19,99 dolara.

Cena Netfliksovog standardnog paketa će ostati na 15,49 dolara mesečno.

Kompanija podiže cene, jer želi da poveća svoju profitabilnost i potrebno joj je više sredstava za troškove proizvodnje.

EU zabranila šljokice u kozmetici

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake