Појава индукционих плоча за кување донела је праву малу револуцију у начину на који припремамо храну, али је многима изазвала и главобољу када је у питању њено одржавање.
Осетљива површина индукционе плоче забрањује употребу оштрих и абразивних средстава за чишћење, уместо тога је пожељно користити специјализована средства.
Неки произвођачи индукционих плоча за кување имају своја посебна средства, а већина плоча за кување се може очистити комбинацијом соде бикарбоне и сирћета.
Који је најлакши начин за чишћење индукционе плоче?
Најлакши начин за чишћење индукционе плоче је да то урадите након сваке употребе како бисте спречили тврдокорне мрље и загореле делове хране које је потребно састругати.
Плоча мора бити хладна на додир пре него што пошприцате средство за чишћење на њу.
Попрскајте даску сирћетом и оставите да одстоји 10 минута. На прскане делове даске додајте соду бикарбону и пустите да сода почне да пени.
Пређите преко плоче чистом и навлаженом крпом од микровлакана и темељно уклоните средство за чишћење.
Након тога, полирајте плочу до сјаја другом чистом и сувом крпом од микровлакана.
Evo kad prelazimo na zimsko računanje vremena i kako to može da utiče na naš organizam!
Преузмите андроид апликацију.