Иду хладнији дани, обрадујте своје стомаке топлом крем супом.
Састојци:
- 4-6 главица белог лука
- 1/2 црног лука
- 1 гранчица тимијана
- 700 мл супе од поврћа или пилећег меса
- 60 грама пармезана
- 1 кромпир (може и више ако желите гушћу супу)
- 475 милилитара биљног или крављег млека по избору
- 60 милилитара сувог белог вина
- крутони и першун за посипање
- со
- бибер
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени. Уклоните врхове са главица белог лука и унутра прелијте мало маслиновог уља и соли. Сваку посебно умотајте у алуминијумску фолију и пеците 45 минута до сат времена. Када су печени оставите да се охладе. Кромпир исеците на коцкице и кувајте док не омекша (8-10 минута). Лук исецкати и пропржити. Охлађени бели лук исцедите из љуске и пребаците у блендер. Додајте лук и комадиће кромпира и промешајте. Сипајте у шољу млека и мешајте док смеса не постане глатка. Пребаците смешу у велики лонац и загрејте. Додајте преостало млеко и чорбу и додајте мајчину душицу. Сипајте бело вино и кувајте на тихој ватри док алкохол не испари. У супу умешајте пармезан и посолите и побиберите по укусу. По жељи додајте парче путера. Извадите мајчину душицу и прелијте супом са додатком коцкица хлеба и першуна.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.