Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трикови и навике успешних жена: Важне ствари које обаве пре 9 сати ујутру

Неке особе су продуктивније увече, па им је лакше да се организују, а стручњаци потврђују да начин на који ћемо започети јутро увелико одређује наше расположење и ниво енергије у остатку дана.
Фото: Pexels/Vlada Karpovich

Важно је да имате јутарњу рутину која одговара вашем начину живота и помаже вам да започнете радни дан на најбољи могући начин. Некоме је то устајање два сата раније пре одласка на посао, некоме искакање из кревета и брзинско спремање, некоме вежбање… Нисмо сви јутарњи тип особе и рутина је код сваког од нас другачија.

Успешни људи од осталих се разликују управо по својим јутарњим навикама и ритуалима које следе, а и бројне су студије потврдиле да квалитетна јутарња рутина може позитивно утицати на нечију продуктивност и ниво мотивације у свакодневици.

Ако вам јутро није омиљени део дана, али желите то да промените, можда би требало усвојити јутарње навике и трикове успешних жена, али имајте на уму да не постоји савршена рутина и да ове ствари није потребно понављати сваког дана, јер је готово немогуће. Савршена рутина не постоји, па ћете неких дана учинити више, а неких мање. И то је сасвим у реду.

Припреме се ноћ раније

Добра рутина успешних жена започиње већ увече. Оне знају да што мање тога оставе за јутро, да ће им дан проћи боље и да ће имати више енергије за оне важније ствари и одлуке. Увече можете припремити одећу за посао и испланирати своје оброке и на тај начин ћете уштедети време. Уз то, можете прегледати и свој распоред за следећи дан како бисте могли све организовати на време.

Не троше своје време

Заборави на ‘snooze‘. Успешне жене знају да ће од додатног дремања бити само још уморније и мање продуктивне, стога устају из кревета одмах након што им зазвони будилник. Ако имате проблема с буђењем, пробајте да ставите телефон што даље од кревета.

Попију чашу воде

Правилна и редовна хидратација кључна је за одржавање доброг здравља и лепе коже. Изузетно је важно попити чашу воде одмах након устајања како бисмо рехидрирали своје тело након дугог ноћног сна. Реч је о једноставној, а посебно ефектној навици која ће вам омогућити да се осећате боље и енергичније током дана.

Размишљају о својим циљевима

Једна од најважнијих ствари које успешне жене раде сваког јутра је преиспитивање својих циљева и намера. Јутро је одлично време да се мало приземљите и размислите о ономе што вам је заиста важно и чему тежите. Што се посла тиче, погледајте свој календар, то-до листе и задатке које тог дана морате обавити, а можете се и подсетити на оне веће професионалне циљеве који ће вам дати снагу и мотивацију да храбро кренете у нови радни дан.

Вежбају

Физичка активност кључна је за добро здравље, енергију и позитивно расположење, а посебно је важно покренути своје тело пре почетка радног дана. Можда се то чини неизводљиво ујутро, но кретање не мора нужно значити одлазак у теретану. Кратка шетња по свежем ваздуху или пет минута истезања такође могу учинити велику разлику.

Удишу свеж ваздух

Још једна важна ствар ујутро је и изаћи на свежи ваздух. Ако можете, устаните мало раније и прошетајте на свежем ваздуху, барем 10 минута. То ће вас напунити добром енергијом, позитивно утицати на ваше расположење и разбистрити вам ум за продуктиван дан који је пред вама.

Заузимају позитиван став

Како одлучите дочекати дан, тако ће вам он и проћи. Зато започните своје јутро с позитивним ставом и оптимистичним размишљањем. Пронађите нешто што вас инспирише. Можете послушати своју омиљену музику, инспиративне подкасте или само медитирати.

Брину за себе и свој животни простор

Успешне жене намештају свој кревет одмах након устајања, перу судове након доручка и побрину се за себе и своје тело. Редовно воде бригу о својој кожи, али и о свом животном простору. Укључите у своју рутину оне праксе и навике које ће вам омогућити да се осећате добро.

Uspostavite kontrolu nad svojim telom: Šest načina kako da smanjite stres

Преузмите андроид апликацију.