Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Напитак који може да очисти бубреге, а кошта мање од 100 динара!

Здравље бубрега је од виталног значаја за целокупно стање организма, као и за дуговечност нашег живота. Дневни унос хране и пића може значајно оптеретити бубреге.
Фото: Pixabay/langll
Шта раде бубрези?

Бубрези филтрирају око 200 литара крви дневно, а све како би уклонили токсине који штете нашем организму. То су „софистицирани уређаји” који свакодневно уклањају око 2 литра отпадних материја из крви.

Шта штети бубрезима?

Када се бубрези преоптерећују токсинима, може доћи до обољења бубрега и бешике, а управо те токсине уносимо у организам у виду хране и пића. Људи који су највише изложени ризику од развоја болести бубрега су они са дијабетесом, високим крвним притиском или породичном историјом болести бубрега.

Кључни састојак за чишћење бубрега

Першун је медитерански зачин који се проширио по целом свету. Захваљујући великим количинама минерала као што су калцијум, гвожђе, магнезијум и фосфор и витаминима, међу којима предњаче витамини Ц и А, тиамин и рибофлавин, першун се сматра једним од најјачих антиоксиданата.

Лист першуна делује противупално и штити организам од утицаја слободних радикала, који су узрочници разних болести као што су атеросклероза, рак дебелог црева, дијабетес и астма. Ако сте пушач, нередовно једете, уживате у неколико пића или брзој и прженој храни, време је да учините нешто добро за свој организам и бубреге и очистите се од токсина.

Састојци за напитак за чишћење бубрега:
  • шака першуновог листа
  • 1 литар воде
Припрема:

Першун оперите и исецкајте на крупније комаде, ставите у шерпу и налијте водом. Ставите воду да прокључа на средње јакој ватри, смањите ватру на најнижу и кувајте још 5 до 10 минута. Склоните са рингле, оставите да мало одстоји, па процедите и чувајте у фрижидеру. Свако јутро попијте шољу напитка.

Kako dijeta utiče na naš imuni sistem?

Преузмите андроид апликацију.