Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Новосадска ЕТШ “Михајло Пупин” у понедељак обележава 169 година од Пупиновог рођења: Ученици ће презентовати српску традицију и свирати гајде

У понедељак, 9. октобра , навршава се 169 година од Пупиновог рођења, а тим поводом новосадска ЕТШ “Михајло Пупин” одлучила је да то обележи на један посебан начин. Директор школе открио је шта све припремају њихови ђаци.
Фото: Wikimedia Commons/Dobrislava

„Пупину у част, ученици наше школе приредили су презентацију која ће се током дана емитовати на видео биму испред зборнице. Презентација садржи најзначајније податке из Пупиновог живота, Пупинове мисли, фотографије Пупина са рођенданском тортом (рађене помоћу вештачке интелигенције), видео снимке наших ученика “Живо наслеђе”) који показују неговање нашег наслеђа, наше традиције (Луна Георгијевић Р32, Миљана Јерковић Т22, Катарина Маринац Т44 и Душан Савић). У припреми је и Иницијатива препознавања врлина. Фундаменталне основе за свој рад Пупин је налазио у српској традицији. Стога ће на једном од одмора, чувар традиционалне музике, гајдаш Огњен Огњановић, свирати гајде, а у 14.30 часова у дворишту школе , придружиће му се Дивна Форест (Чедана Ђокић), наша суграђанка, студент електротехнике, апсолутни слухиста, композитор, текстописац, велики алтруиста, главни вокал у бенду Херценшлус, као и наша два ученика са својим хармоникама : Никола Матић АЕ2 и Милан Милиновић М21“ – истакао је Ермидин Елезовић, директор ове школе.

Он је такође нагласио да презентација креће са емитовањем у 7 и 30 часова и емитоваће се у току наставе све до 19 и 30 часова. На разглас школе пуштаће се старе српске традиционалне песме које су отпевале ученице наше школе.

Kakvi su uslovi za život u Veterniku? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.