Početna > Srbija
Srbija

Vučić sa ambasadorkom Tunisa, zahvalio na podršci te zemlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Republike Tunis Imen Lažili Amari i tom prilikom izrazio zahvalnost vlastima Tunisa na doslednom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i posebno, s tim u vezi, naglasio značaj podrške u međunarodnim organizacijama.
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Istovremeno, on je izrazio uverenje da će svojim radom dati značajan doprinos jačanju bilateralne saradnje u svim segmentima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike.

Poželevši dobrodošlicu ambasadorki Amari, predsednik Vučić je ponovio posvećenost Srbije prijateljskim odnosima sa Tunisom, utemeljenim na međusobnom razumevanju, uvažavanju, podršci i zajedničkim vrednostima.

Ambasadorka Amari je prenela prijateljsku poruku predsednika Sajeda i istakla da joj je velika čast da svoju zemlju predstavlja u Srbiji, te navela da se nada da će doprineti dodatnom razvoju sveukupne saradnje Srbije i Tunisa.

Sagovornici su u razgovoru izdvojili nekoliko oblasti sa velikim mogućnostima za saradnju, poput poljoprivrede, prehrambene undustrije, turizma i IKT, čemu će doprineti i zaključenje Sporazuma o slobodnoj trgovini, o kome se trenutno pregovara.

Petković: Zbog izostanka reakcije međunarodne zajednice, Kurti sve brutalniji

Preuzmite android aplikaciju.