Не важе иста правила за чишћење стаклокерамичке плоче, индукционе и класичаног, плинског шпорета.
Свако кување или пржење хране носи са собом мање или веће прљање површине шпорета, а ми би требало да обратимо пажњу на то како га чистимо.
Шпорет би требало чистити само меканим сунђером, док би жицу коју користимо за судове ваљало избегавати.
Поготово код шпорета са стаклокерамичком плочом за кување или код индукционе плоче. Чак и ако се нека храна запекла на површини, не прибегавајте стругању оштрим предметима.
Што се тиче средстава за чишћење, и овде треба повести рачуна, поготово када је реч управо о ове две врсте површина.
С обзиром на то да су врло осетљиве, треба увек да користимо мање агресивна средства, а најбоље би било да користимо само топлу воду.
Такође, користите природна средства, као што је сода бикарбона која се једноставно посипа и потом обрише крпицом од микрофибера.
Рингле се могу очистити уз помоћ сирћета и воде помешаних у једнакој размери. Оставите да делује неколико минута и обришите крпицом. Не заборавите да очистите и дугмад за шпорет у топлој води.
Преузмите андроид апликацију.