Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пуњено печено пиле

Пуњено пиле не захтева много више времена за припрему од класичног рецепта.
Фото: Pixabay/RitaE
Састојци:
  • 1 цело пиле
  • 3 кришке хлеба
  • 200 грама печенице
  • 200 грама шампињона
  • 2 кашике масти
  • 1 главица лука
  • 2 чена белог лука
  • пола шољице млека
  • со, бибер
  • 500 грама кромпира
Припрема:

Пиле оперите и усолите. Потопите хлеб у млеко, па оцедите вишак млека. Исецкајте ситно печеницу, шампињоне, црни лук, бели лук и першун, па додајте хлебу. Све заједно помешајте, па додајте у то бибер и зачине по укусу. Напуните пиле направљеном смесом, па га затворите кухињским концем или штапићима за ражњиће да надев током печења не би исцурио. Ставите га у плех у коме ћете пећи, па премажите машћу и сипајте 100 мл воде око пилета. Загрејте рерну на 200 степени и пеците пиле сат и по времена. На половини печења пажљиво га окрените да се лепо запече са обе стране и добије хрскаву корицу и додајте кромпир исечен на крупније кришке.

Пријатно!

Kako se mogu koristiti namirnice kojima je istekao rok trajanja?

Преузмите андроид апликацију.