Печене, пуњене и зачињене палачинке.
Састојци:
- 2 јаја
- 3 децилитра воде
- 180 грама брашна
- 1 главица црног лука
- 400 грама млевене говедине
- пола црвене и пола зелене паприке
- 2 чена белог лука
- 120 грама сира
- 1 кашичица млевене паприке
- 1 децилитар уља
- мешавина зачина
Припрема:
У одговарајућој посуди сјединити јаја, брашно и воду, посолити и добро измешати да се добије компактна маса. Од те масе испећи осам палачинки. Црни и бели лук ситно исецкати и пропржити на мало уља. Додати млевено месо и динстати уз повремено додавање воде док месо не омекша. На крају динстања додати црвену паприку и зачине по укусу. На сваку палачинку ставите по кашику месног фила, поспите са мало сира, па уролајте. У подмазан плех поређајте 4 палачинке и прелијте их половином припремљеног прелива. На врх ставите остале палачинке и прелијте их остатком прелива. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени док не порумене око 30 минута.
Фил:
- 80 грама маргарина
- 2 кашике брашна
- 3 дцл млека
- 20 грама пармезана
- 1 јаје
Припрема:
Отопити маргарин, додати брашно и кратко пропржити. Додати млеко и кувати на умереној температури, мешајући док се не добије одговарајућа густоћа (гушће од теста за палачинке). У охлађени сос додајте умућено јаје и пармезан и све добро измешајте и прелијте преко палачинки.
Пријатно!
5 čudnih znakova koji otkrivaju da konzumirate previše šećera
Преузмите андроид апликацију.