Почетна > Бизнис
Бизнис

Живковић: ЕПС је одлучан да сагради реверзибилну хидроелектрану „Бистрица“

Вршилац дужности генералног директора „Електропривреде Србије“ (ЕПС) Душан Живковић обишао је данас, током посете Јапану, фабрику „Хитачи“ и том приликом истакао да је ЕПС одлучан у томе да у сарадњи са државом сагради реверзибилну хидроелектрану „Бистрица“, снаге 656 мегавата, саопштио је ЕПС.
Фото: Танјуг/ЕПС/Данило Мијатовић

„Искуства и технологије јапанских компанија као што је „Хитачи“ имају светски углед и признања у области хидро енергије“, рекао је Живковић и додао да снага и перформансе хидро турбина које се производе у јапанској фабрици „Хитачи“ спадају у најмодернију опрему која се користи у реверзибилним хидроелектранама широм света.

Јапански стручњаци представили су постројење за испитивање материјала и опреме, а делегација, коју су осим представника ЕПС-а чинили и представници Министарства рударства и енергетике и пројектног тима „Енергопројект хидроинжењеринга“ обишла је и део фабрике где се производи опрема и где настају модели радних кола.

Домаћини су показали многе делове постројења која се користе у реверзибилним хидроелектранама, закључено је у саопштењу ЕПС.

Postavljen dobar okvir da se dupliraju japanska ulaganja u Srbiju

Преузмите андроид апликацију.