Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Sutra smanjen pritisak vode u naseljima Stepanovićevo, Rumenka, Kisač i Sajlovo

U petak, 22. 9. 2023. godine, izvodiće se planirani radovi u trajanju od 12 sati (od 7.00 do 19.00) na prevezivanju izmeštenog dela dovodnika vode Ø600 na km 79+692 brze pruge Novi Sad–Rumenka, kao i povezivanju novog priključka za objekat ranžirne stanice na postojeću cev Ø150 koja se zadržava.
Foto: Pexels/Pixabay

Investitor navedenih radova je „Infrastruktura železnica Srbije“ a. d. Beograd, a izvođač radova je CRIC-CCCC Joint-Venture Beograd, sa podizvođačem Bulevar Company Novi Sad, u sklopu projekta „Rekonstrukcija, modernizacija i izgradnja pruge Beograd–Subotica–Državna granica deonica pruge Novi Sad–Subotica Državna granica (Kelebija).

Istovremeno, na ukrštanju Bulevara Evrope i nove ulice (između benzinske pumpe „Bobar“ i kružnog toka na Rumenačkom putu) izvršiće se povezivanje novoizgrađene vodovodne mreže na predmetni dovodnik vode Ø500.

Investitor navedenih radova je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad, a izvođač radova DOO PUT-INVEST Novi Sad, u sklopu projekta „Izvođenje radova na opremanju pojedinačnih lokaliteta na teritoriji Grada Novog Sada – izgradnja saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom za potrebe opremanja dela lokaliteta između Bulevara Evrope i Rumenačkog puta u Novom Sadu“.

Kako se radi o jednom od najvažnijih cevovoda sistema vodosnabdevanja Grada Novog Sada, tzv. prstenu snabdevanja bačke strane sistema, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad je, kao upravljač sistema i dovodnika Ø600, napravilo sinhronizaciju i pripremu radova sa gorenavedenim investitorima i izvođačima radova, kako bi se u jednom danu i u što kraćem roku završili planirani radovi. Napominjemo da se radi o dva vrlo važna projekta, kako za Grad Novi Sad tako i za Republiku Srbiju.

U najavljenom periodu radova, doći će do smanjenja pritiska u naseljima Stepanovićevo, Rumenka, Kisač, Sajlovo i u višim zonama Veterničkog brega. Bez vode će za vreme izvođenja radova biti fabrika „Aptiv mobility services d.o.o“ na adresi Privrednikova 20. Takođe, nakon završetka radova i puštanja u funkciju dovodnika, može doći do pojave blagog zamućenja vode u sistemu u narednih nekoliko sati, kao posledica preusmeravanja strujanja vode u cevovodu prilikom izvođenja radova.

Danas bez vode neke od ulica u Novom Sadu

 

Preuzmite android aplikaciju.