Početna > Srbija
Srbija

Beogradska stanica „Prokop“ od 5600 kvadrata: Pogledajte šta će vas čekati nakon vožnje brzim vozom

U novu staničnu zgradu na Prokopu država je uložila 15 miliona evra. Ovo će biti najveća stanica u regionu, a radovi se polako privode kraju kako bi krajem sledećeg meseca već dočekali prve putnike. Evo šta će sve dočekati Novosađane, ali i sve turiste, koji se iz našeg grada zapute ka prestonici.
Foto: PrtSc/ TV Pink

Nenad Stanisavljević, iz “Infrastrukture železnica Srbije”, istakao je za Pink televiziju da je Beograd ovaj objekat čekao punih pet decenija.

U prethodnih pet godina, koliko je Prokop glavna železnička stanica u Beogradu, najveća primedba putnika je bila što nigde u stanici nemaju da kupe vodu ili hranu za put. Ovde će sada imati sve. Putnicima će biti na raspolaganju i info pult Turističke organizacije Beograd.“

Foto: PrtSc/ TV Pink

Zgrada će imati i poslovne objekte oko sebe, koje će između sebe imati male parkove, uređene površine za kretanje, a fasada glavne stanične zgrade stopiće se sa Hajd parkom, jer njom dominira staklo.

Foto: PrtSc/ TV Pink

Ivan Vujičić, iz firme “PSP Farman”, najavio je otvaranje restorana domaće kuhinje i italijanski bar u sklopu stanične zgrade.

U tom holu se već naziru objekti gde će do oktobra biti otvoreni lokal sa zdravom i svežom hranom, restoran domaće kuhinje. Putnici i građani će moći da obave i menjačke usluge, biće tu i prodavnica.

Foto: PrtSc/ TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je još u aprilu da će stanica biti gotova 20. oktobra i biti jedna od najlepših u Evropi.

Vujović obišla radove na transfer stanici u Smederevu

Preuzmite android aplikaciju.