Početna > Sport > Košarka
Košarka

Obradović: Jasno je da ekipa nije na nivou koji je potreban za zvanične utakmice

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je na konferenciji za medije nakon meča sa Megom, da je normalno da ekipa još uvek nije na nivou koji je potreban za zvanične utakmice.
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale Superkupa regionalne ABA lige, pošto su danas u četvrtfinalu u Podgorici pobedili ekipu Mege sa 89:78 (25:25, 26:18, 16:24, 22:11).

„Jasno je da ekipa još nije na onom nivou koji je potreban za bilo koje zvanično takmičenje, s obzirom na to da je pripremni period bio kratak i da smo odigrali malo utakmica, ali za to smo se odlučili jer je pred nama vrlo naporna sezona. U prva dva meseca ćemo imati po deset utakmica, a u decembru i januaru po 11. Zato sam se odlučio za ovaj plan i program“, izjavio je Obradović.

On je dodao da su igrači Mege odigrali odličnu utakmicu.

„Zanimljiva utakmica i taktički i za gledaoce. Čestitke i mojim momcima na pobedi, da u polufinalu budemo što bolji. Hvala svima koji su došli u halu, naročito navijačima Partizana“, konstatovao je trener „crno-belih“.

Obradović je rekao da je svestan propusta u odbrani svoje ekipe.

„Radimo na tome. Utakmice su najbolji pokazatelj toga. Na jedan način se pripremaš, onda dođu neke druge stvari na koje ne možeš da utičeš – Ponitka je ostao u Beogradu, Aleksa Avramović se tek vratio posle Mundobasketa, ima i problem sa skočnim zglobom“, zaključio je Obradović.

Partizan bolji od Mege za plasman u polufinale Superkupa ABA lige

Preuzmite android aplikaciju.