Početna > Sport > Košarka
Košarka

Partizan pobedio Fuenlabradu, ovacije za Avramovića

Košarkaši Partizana pobedili su danas špansku Fuenlabradu rezultatom 93:63 (24:13, 26:15, 23:13, 20:22) u prijateljskom meču na stadionu Tašmajdan.
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Pitanje pobednika nije se postavljalo nijednog trenutka, razlika u kvalitetu dve ekipe je ogromna, a igrači Partizana su na momente egzibicionom igrom i atraktivnim potezima oduševljavali navijače.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je kapiten Kevin Panter sa 14 poena, 13 je dao Frenk Kaminski, a 12 Alen Smailagić. Po devet su dali Pi Džej Doužer i Uroš Trifunović, a po osam Ognjen Jaramaz, Tristan Vukčević i Balša Koprivica.

Kod Fuenlabrade je najefikasniji bio bivši član Partizana Petar Aranitović sa 14 poena.

Pre početka utakmica održana je mala svečana ceremonija na kojoj je trener Partizana Željko Obradović uručio zahvalnice predsedniku Košarkaškog saveza Srbije Predragu Daniloviću i košarkašu „crno-belih“ Aleksi Avramoviću za osvajanje srebrne medalje na Mundobasketu.

Navijači Partizana, koji su do vrha ispunili tribine Tašmajdana i napravili prelepu atmosferu, obojicu su dočekali ovacijama, a Avramoviću su skandirali „MVP“.

Vučić: Basketašima po 200.000 evra ako osvoje zlato na OI u Parizu

 

Preuzmite android aplikaciju.