Početna > Srbija
Srbija

Petković: Kurtijev trik sa lažnom dojavom o bombi, obavestio sam međunarodnu zajednicu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da nije uspeo trik premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da, pod izgovorom lažne dojave o bombi, iseli zaposlene iz zgrade u Kosovskoj Mitrovici u kojoj su četiri srpske institucije.
Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Petković je na društvenoj mreži X (Tviter) poručio da je o svim događajima dodatno obavestio međunarodnu zajednicu.

„Kurtijev trik, da pod izgovorom lažne dojave o bombi, iseli zaposlene iz zgrade u Kosovskoj Mitrovici, u kojoj su četiri srpske institucije, jutros nije uspeo! Ne pristaju na otimanje imovine, već na rešenje u okviru dijaloga u Briselu u kontekstu formiranja ZSO. O svemu sam dodatno obavestio međunarodnu zajednicu“, naveo je Petković.

Kosovska policija dobila je jutros dojavu da se u zgradi u kojoj su smeštene prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Pokrajinski PIO fond i Kosovsko-mitrovački okrug u severnom delu Kosovske Mitrovice, nalazi eksplozivna naprava, potvrdio je za Tanjug zamenik generalnog direktora kosovske policije Mitrovica sever Veton Eljšani.

Eljšani je rekao da je kosovska policija obavila uviđaj i da je dojava o podmetnutoj bombi lažna.

Srpska lista poručila je juče da odbacuje ultimatum prištinskih vlasti da napusti prostorije u Kosovskoj Mitrovici u kojima je smešteno nekoliko institucija Republike Srbije i zahtevala da se to pitanje rešava u dijalogu Beograda i Prištine, a u kontekstu uspostavljanja Zajednice srpskih opština, kako je predviđeno sporazumima iz 2013. i 2015. godine.

Mali: Odluka o minimalcu sledećeg četvrtka, vlada predlaže 47.154 diinara

Preuzmite android aplikaciju.