Početna > Sport > Košarka
Košarka

Iz Litvanije samo čestitke – Litvanci posle poraza hvale srpske košarkaše (FOTO)

Reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala selekciju Litvanije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u košarci, a nakon poraza, Litvanci su umesto izgovora, uvreda ili opravdanja, za srpsku javnost ostavili samo čestitke i reči hvale.

„Svaka čast Srbiji! Uspeli ste momci. Mi Litvanci nismo imali šanse protiv vaše odbrane. Bogda je i nas ubijao, smrtonosni igrač! Veoma je tužno za moju zemlju, ali moram da odam poštovanje Srbiji i želim vam da osvojite zlato!“, jedan je od komentara na videu iznad.

Nakon što je FIBA na svoj Jutjub kanal okačila najbolje momente ovog duela, kao najpopularniji komentari brzo su se izdvojili hvalospevi Litvanaca na račun srpske reprezentacije i njihove igre, kao i želje da osvoje zlato.

„Srbija je danas bila na drugom nivou za nas, velike čestitke našim rivalima, 100% zaslužujete ovo“, napisao je jedan Litvanac.

„Srbi su uvek imali veću strast ka pobedi. Uvek su bili pametniji i hladniji na terenu. Svaka čast Srbima iz Litvanije“, tvrdi drugi.

„Uvek teško igrati protiv Srba, svaka čast iz Litvanije!“, komentarisao je još jedan Litvanac.

„Od srca vam čestitam braćo i želim vam zlato! Poštovanje iz Litvanije“, piše Denis, takođe Litvanac.

Ovakvih komentara ima još mnogo, što na ovom videu, što na drugim objavama na društvenim mrežama koje se tiču ovog meča.
Foto: PrtSc/YouTube

Iako su Litvanci u meču pre savladali Amerikance i verovatno od svojih košarkaša očekivali puno, lepo je videti da su u porazu pokazali dostojanstvo i ostavili poruke za primer.

Što se reprezentativaca Srbije tiče, polufinalni meč Svetskog prvenstva igraće sa pobednikom duela Kanada-Slovenija, a taj meč igra se sutra u 14.30 časova.

Ukoliko naši „orlovi“ u polufinalnom duelu na terenu pokažu ono što su danas, nema sumnje da je prolaz u finale i više nego realna opcija.

Nikola Jović: Bićemo još bolji

Preuzmite android aplikaciju.