Početna > Sport > Košarka
Košarka

Davidovac: Litvanci su uvek nezgodni, da nastavimo u ovom ritmu

Zadovoljan sam pobedom, načinom na kojim smo nastupili, brojem poena, formom i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu, izjavio je danas srpski košarkaški reprezentativac Dejan Davidovac na treningu uoči utakmice sa Litvanijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Košarkaši Srbije će sutra od 10.45 časova u Manili igrati sa Litvanijom u četvrtfinalu Mundobasketa.

„Znali smo da ćemo kad tad doći do momenta kada prava na grešku više nemamo. Očekuje nas teška utakmica. Oni su u dobrom ritmu pogotovo posle pobede nad SAD. Biće fizički teška utakmica, Litvanci su uvek nezgodni, a mi ćemo dati sve od sebe. Poznajemo se dobro, na dosta turnira smo igrali jedni protiv drugih. Imaju dosta igrača u NBA i Evroligi. Znamo njihove prednosti, a mi ćemo probati da iskoristimo naše prednosti i nadam se dobroj utakmici“, rekao je Davidovac i dodao da srpski tim zna šta im je činiti u narednom susretu.

„Oni su odlično šutirali u tom meču, brzo im ide lopta, imaju veliko samopouzdanje. Očekujem da će tako biti i protiv nas. Mi treba da odigramo dobru odbranu, kao što smo je odigrali u prethodnom meču. Treba fizički da odgovorimo na njihovu igru i nadam se da će sve biti u redu“, istakao je Davidovac.

Polovina litvanske ekipe igra u svojoj ligi, dok su lideri ove reprezentacije košarkaši, koji nastupaju u NBA i Evroligi.

„Jonas Valančijunas je prva zvezda tima. Ima tu još mnogo igrača koji igraju u Evroligi dugi niz godina zajedno. Rokas Jokubaitis je takođe odličan. Generalno, dobra su ekipa“, dodao je srpski košarkaš.

Košarkaš Crvene zvezde je istakao da je ovo dobar momenat u kojem se njegov tim nalazi.

„Zadovoljan sam pobedom, načinom na kojim smo nastupili, brojem poena, formom i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu“, zaključio je Davidovac.

Srpskom košarkašu Boriši Simaniću je prethodne noći odstranjen bubreg u Manili. On je na meču grupne faze SP sa Južnim Sudanom dobio jak udarac u predelu bubrega od Nuni Omota.

„Uticalo je to mnogo na nas. Nadam se da će biti dobro. Svi se informišemo koliko možemo, doktor ga posećuje. Svi smo uz njega, nadam se da će to pregurati kako treba“, istakao je Davidovac.

Pešić: Protiv Litvanije su potrebni izvanredni napad i odbrana

Preuzmite android aplikaciju.