Почетна > Србија
Србија

Позив привредницима за тематску недељу „Свемир“ у оквиру „Дубаи Експо 2020“

Привредна комора Србије (ПКС) позвала је привреднике из сектора металске и електро индустрије да се пријаве за учешће у другој тематској недељи Светске изложбе у Дубаиу чија је тема Свемир.
Фото: Pexels/Pixabay

Позив да се до 3. септембра пријаве упућен је компанијама које се баве свемирским и авио технологијама, технологијама производње „мини“ сателита, авио индустријом, иновацијама као и технолошко-иновативне стартапове и компаније које се баве развојем и истраживањем.

Тематска недеља „Свемир“ у оквиру Светске изложбе „Дубаи Експо 2020“ биће одржана од 17. до 23. октобра.

Истраживање свемира убрзано добија све више на значају и постаје једна од најзначајнијих области развоја на глобалном технолошком нивоу, а учешће српских компанија на овој тематској седмици пружа јединствену прилику за остваривање контакта са потенцијалним партнерима из Уједињених Арапских Емирата и осталих земаља учесница.

Шеф канцеларије ПКС у Дубаију и Б2Б директор „Дубаи Експо 2020“ Марко Селаковић рекао је да Србија има шта да покаже у домену напредних технологија које се користе у свемирским истраживањима, авијацији и сродним делатностима.

„Имамо успешне и иновативне компаније које ће имати прилику да представе своје производно- технолошке програме у овом сектору, као и релевантне истраживачке и научне институције које могу да презентују своје иновације и пронађу потенцијалне кооперанте, добављаче, сараднике и инвеститоре из различитих земаља и континената“, рекао је он.

Додао је да присуство релевантних светских институција и произвођача у области свемирских технологија и авио индустрије на Светској изложби представља значајну прилику за наше компаније и институције да постану видљивије и успоставе сарадњу са великим системима као што су НАСА, Европска свемирска агенција (ЕСА), SPACE X и Боинг.

Током трајања „Дубаи Експо 2020“ биће одржано 10 тематских недеља на теме климе и биодиверзитета, урбаног и руралног развоја, толеранције и инклузије, знања и едукације, путовања и умрежавања, глобалних циљева, здравља и велнеса, хране и агрикултуре и воде.

Више вести о актуелним дешавањима у Србији можете прочитати овде.

 

Преузмите андроид апликацију.